Video

Berry van Aerle zwaar onder de indruk van musical over zijn leven: 'Mijn vrouw is zelfs fan'

28 november 2014 om 08:50 • Aangepast 21 november 2020 om 21:23
nl
Over exact één maand gaat in Helmond de musical over het leven van oud-profvoetballer Berry van Aerle in première. De voormalig speler van PSV had in eerste instantie geen enkel idee waar de voorstelling over zou gaan, maar is na het bezoeken van enkele repetities positief verrast.
Profielfoto van
Geschreven door

"Ik ben onder de indruk van François", aldus Van Aerle. François is François van der Zanden. Hij speelt de rol van Van Aerle in de musical. "Hij weet een geweldige Berry neer te zetten. Mijn manier van lopen, hoe ik praat... ik zie het allemaal terug. Ik vind het geweldig en hoop dat de rest van Helmond er straks ook plezier aan heeft."
De vrouw van Berry, Willeke, is zelfs een grote fan van François geworden. "Ze houdt er niet over op", lacht Van Aerle. "Ze vindt het geweldig zoals hij mij neerzet. Het is allemaal heel herkenbaar."
Nog slechts handvol kaartjes beschikbaarIn de musical komt dus het levensverhaal van de Helmonder voorbij. Tien keer wordt de voorstelling vanaf Tweede Kerstdag opgevoerd en er zijn nog maar een handvol kaartjes voor beschikbaar.
Om toch nog wat extra publiciteit aan de musical te geven, werd woensdagavond in het stadion van Helmond Sport een persconferentie nagespeeld. Acteurs stelden vragen aan François van der Zanden, de regisseur van het stuk en Berry van Aerle zelf.

Wachten op privacy instellingen...

Belachelijke vragenDe meest belachelijke vragen werden afgevuurd op het drietal. Zo moest regisseur John van der Sanden reageren op de opmerking wat hij ervan vond dat zijn voorstelling meer publiek trekt dan voetbalclub Helmond Sport in een heel seizoen in de Jupiler League. Veel verder dan wat gelach kwam Van der Sanden niet. Om er aan toe te voegen: "Dat had ik me nog niet gerealiseerd."
Van Aerle gaf tijdens de persconferentie aan iedere voorstelling te bezoeken. "En ik neem ook mijn hele familie mee. Dus die zalen komen wel vol!"
In het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant is vrijdagavond een reportage te zien van deze speciale persconferentie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.