Nance en Rik van de Westelaken boegbeelden van actiedag voor slachtoffers ebola

27 november 2014 om 09:29
nl
Wie vrijdag radio of tv aanzet, zal hoe dan ook iets meekrijgen van de actie voor de slachtoffers van ebola. Presentatrice Nance (RTL) uit Asten en nieuwslezer Rik van de Westelaken (NOS Journaal), die lang in Uden woonde, presenteren de actiedag samen.
Geschreven door

Populaire programma's, zowel publiek als commercieel, besteden de hele dag aandacht aan de inzamelingsactie voor Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).
Zenuwcentrum van de actie is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Daar zitten bekende Nederlanders als Claudia de Breij, Jan Kooijman en Anita Witzier aan de telefoon om giften te noteren.
Radio- en tv-zenders schakelen de hele dag door live naar Beeld en Geluid. Ook besteden veel programma's inhoudelijk aandacht aan de gevolgen van ebola.
Ruim zesduizend doden De ernstige infectieziekte heeft in West-Afrika tot nog toe ruim zesduizend levens geëist. De uitbraak van het virus heeft daarnaast grote gevolgen voor handel en toerisme. Mogelijk loopt de economische schade in de miljarden euro's.
Met de mediadag wordt de nationale actieweek afgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.