Justitie onderzoekt fataal ongeval tokkelbaan Hank, grote verslagenheid bij Klimpark Biesbosch

27 november 2014 om 12:06
nl
Justitie onderzoekt het ongeluk met de tokkelbaan in Klimpark Biesbosch in Hank. Het slachtoffer, een 42-jarige politieman, overleed woensdag in een ziekenhuis. Volgens justitie zijn er nog geen verdachten. Zolang niet duidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, blijft het park volgens de directeur van het bedrijf gesloten.
Geschreven door

Bij het Klimpark Biesbosch in Hank is met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van de politieman uit Leerdam.  
'Enorme klap'“We waren al zeer geschokt na het ongeval”, vertelt de aangeslagen directeur Michael Wansink van het park. “Zijn overlijden is een enorme klap. We leven heel erg mee met de familie en de collega’s van het slachtoffer.” De directeur kan nog geen reactie geven op het feit dat justitie een onderzoek is begonnen.
Het ongeluk gebeurde vorige week donderdag. De politieman, die werkte bij de eenheid Rotterdam, hing tijdens een teamuitje aan de tokkelbaan toen de kabel brak. Door het gewicht van de kabel werd hij onder water getrokken.
Brabantse politie doet onderzoekDe politie krijgt indien nodig bij het onderzoek hulp van deskundigen van onder meer de inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie).
Vorige maand was volgens de directeur van het park het veiligheidssysteem van de kabelbaan nog gecontroleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.