René Schuurmans vindt het ‘onvoorstelbaar’ dat Voedselbank nodig is: ‘Den Haag doet iets niet goed'

27 november 2014 om 15:12
nl
Toen aan René Schuurmans werd gevraagd of hij zich wil inspannen voor de Voedselbank, aarzelde de goedlachse volkszanger uit Sint-Michielsgestel geen seconde. Met alle liefde plundert de artiest zijn voorraadkast leeg en doneert hij tien lang houdbare producten aan de Voedselbank. “We moeten elkaar in deze tijd helpen waar mogelijk. Ik vind dit een hele goede actie”, looft Schuurmans de Voedselbank.
Geschreven door

Met de actie 'Samen voor de Voedselbank' gaat Omroep Brabant de voedselbanken ondersteunen. Omroep Brabant doet dit samen met andere regionale omroepen.
'Ook bij ons in de achtertuin'Brabanders worden opgeroepen om producten af te geven waar meer dan 8000 Brabanders mee geholpen kunnen worden. “Het is prachtig dat we dit doen, maar onvoorstelbaar dat het in zo'n rijk land als Nederland nodig is”, beklaagt de artiest zich.
Vlokken, spaghetti, rijst, koffie: Schuurmans stopt het allemaal met een grote glimlach in de grote Omroep Brabant-tas. “Zo blijkt maar weer dat we niet alleen naar derdewereldlanden moeten kijken, maar ook bij ons in de achtertuin”, legt hij uit. “Ik zal altijd paraat staan om de minderbedeelden te helpen.”
Bekijk ook: Foto's van het bezoek aan de Voedselbank in Roosendaal
'Blijft jammer dat het nodig is'Schuurmans hoorde een jaar of vier geleden pas voor het eerst over de Voedselbank. “Via een actie van René Froger kwam ik er mee in aanraking. Sindsdien zet ik me in voor deze geweldige actie, maar het blijft jammer dat het nodig is.” Volgende week is de uitzending met René Schuurmans te zien op Omroep Brabant.
Omroep Brabant vraagt jou om iets aan de Voedselbank te geven wat staat op een lijst van tien lang houdbare producten. Geen geld, geen cadeautjes. Maar pasta, houdbare groente en nog acht andere producten die op verschillende plekken zijn af te geven. Alle tien producten (hier in printbaar lijstje [pdf]) zijn samen voor nog geen €10,- te koop in de supermarkt.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op ons nieuwsthema www.omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.