Video

Trainen op rampen en terreur, het supermoderne trainingscentrum in Vught is open

27 november 2014 om 17:12
nl
Op het terrein van de Van Brederode Kazerne in Vught heeft Defensie het Nationaal Training Centrum ingericht. Donderdag werd het NTC groots geopend met een spectaculaire oefening.
Geschreven door

Twee helikopters en een groep mariniers bestormden een trainingsgebouw waar terroristen in zaten. Met veel knalwerk en rook zagen de ministers Opstelten van Veiligheid en Justitie en Hennis-Plasschaert van Defensie dat de mariniers succesvol de terroristen naar buiten droegen.  
OefenenMilitairen maar ook politie-, brandweer- en ambulancepersoneel kunnen in het centrum samen oefenen in situaties die te maken hebben met chemische, biologische, radiologische of nuclaire incidenten.
Op het terrein zijn onder meer een ondergronds metrostation, een postkamer, een vliegtuigcabine en een restaurant nagebouwd. Het centrum heeft zes miljoen euro gekost en is uniek in Europa.
25 trainingsruimtenEr staat ook een gebouw met 25 verschillende trainingsruimten. Deze zijn met decorstukken in een paar uur om te bouwen.
Zo wordt een wachtkamer van de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis omgebouwd tot garage of een woonkamer, inclusief krant op tafel en plant op de vensterbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.