20.000 potten appelmoes gemaakt voor Brabantse Voedselbanken van overschot appelen: 'Heel blij mee'

27 november 2014 om 17:39
nl
De tientallen voedselbanken in Nederland kregen de afgelopen weken een enorme hoeveelheid aan appels als gevolg van de Russische handelsboycot. Ze kregen zelfs meer dan wekelijks in de voedselpakketten kon worden verdeeld. Om verspilling tegen te gaan werd er appelmoes van gemaakt: zeker 20.000 potten zijn geproduceerd voor Brabantse voedselbanken.
Geschreven door

Dit laat Salomon Querido van Voedselbank Nederland donderdag aan Omroep Brabant weten. “Meer dan 125.000 kilo appels van vernietiging gered. Hier kunnen we heel veel gezinnen blij mee maken”, vertelt Querido tevreden.
Bekijk ook: Foto's van het bezoek aan de Voedselbank in Roosendaal
'Keurig verdeeld worden'Het overaanbod van appels en peren als gevolg van de Russische boycot was zo groot dat ook de voedselbanken het fruit niet kwijt konden. Als door een wonder bood een appelmoesproducent aan productiecapaciteit beschikbaar te stellen.
In totaal is er een ‘recordaantal’ van 178.000 potten appelmoes gemaakt, waarvan er tussen de 20.000 en 25.000 naar Brabantse voedselbanken gaan. “Deze zullen keurig onder de gezinnen verdeeld worden”, aldus Querido, verantwoordelijk voor de voedselverwerving bij Voedselbanken Nederland. [YouTube:body:http://youtu.be/erv2ZUXOdmQ]
'Hart laten spreken'De Voedselbank-medewerker is blij met alle aandacht die de Voedselbank krijgt de laatste paar weken. “Iedereen die een goed hart heeft laat het in december spreken. Dat is goed, al zou het natuurlijk nóg mooier zijn als er het gehele jaar door aandacht zou zijn voor de Voedselbank.”
Met de actie 'Samen voor de Voedselbank' gaat Omroep Brabant de voedselbanken ondersteunen. Omroep Brabant doet dit samen met andere regionale omroepen en roept Brabanders op om producten af te geven waar meer dan 8000 Brabanders mee geholpen kunnen worden. “[Tweet:body:https://twitter.com/tomhillemans/status/537728534861447168]
Lees hoe jij mee kan doen aan de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.