Regenval maakt verder spelen onmogelijk, Europa League-duel van PSV tegen Estoril gestaakt

27 november 2014 om 23:49
PSV heeft donderdagavond maar één helft kunnen spelen in het Europa League-duel tegen Estoril. Overvloedige regenval maakte het veld van de Portugeze club onbespeelbaar waarna de wedstrijd werd gestaakt. Na één helft leidde Estoril met 3-2.

Vrijdag om vijf uur wordt de wedstrijd hervat. Dat wordt alleen de tweede helft gespeeld. Het is nog onduidelijk of het competitieduel tussen PSV en Feyenoord zondag om kwart voor vijf van start gaat. [Tweet:body:https://twitter.com/PSV/status/538091428568915968]
48 uur rustDe KNVB beraadt zich nog over situatie die is ontstaan door het noodweer in de Portugese badplaats. Officieel moet er 48 uur tussen beide wedstrijden zitten. Dat zou betekenen dat de kraker in de eredivisie zondag niet op het geplande tijdstip kan beginnen.
De overvloedige regenval zorgde dat het veld in Estoril onbespeelbaar werd. Na rust werd de wedstrijd gestaakt.
Zelfs bij een nederlaag houdt PSV alles in eigen hand. Maar dan moet wel de afsluitende thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou in winst worden omgezet. Trainer Phillip Cocu wilde met zijn ploeg de klus vanavond al klaren, zo liet hij eerder deze week al weten.
Het regende doelpuntenOp de doorweekte grasmat regende het in de eerste helft ook doelpunten en kansen. Memphis Depay schoot PSV al na zes minuten op voorsprong (0-1). Tozé bracht de thuisploeg in de twaalfde minuut op gelijke hoogte.
Nog geen twee minuten later herstelde Luciana Narsingh de marge van één doelpunt weer. PSV kon maar even genieten van de voorsprong. Zowel Kuka als Diogo Amado profiteerde van defensief geklungel van PSV. Zij schoten hun ploeg met een voorsprong de rust in.