‘Mario trok een sprint, niet te zuinig’, stuntrijder Haaksbergen reed in Asten ook het publiek in

27 november 2014 om 22:34
nl
Ze kreeg het voorwiel van de motor op haar voet, viel op de grond waarna andere omstanders over haar heen vielen. “Daarna was het chaos”, vertelde Sheily van Neck donderdagavond in het tv-programma Brandpunt Reporter.
Geschreven door

Ze raakte op 19 juni 2010 in Asten gewond toen Mario Doornink, die in Haaksbergen drie mensen doodreed, met zijn dragracemotor het publiek inreed. Zo'n motor kan snelheden halen tot driehonderd kilometer per uur.
Doornink in paniek“Mensen hebben Mario Doornink van mij afgehaald en hem weggebracht. Hij was helemaal in paniek”, vertelt Van Neck. Om haar heen lagen nog enkele gewonden. “Ik werd naar de EHBO-post gebracht, maar daar waren ze ook in paniek. Het was allemaal maar provisorisch geregeld.”
Het gebeurde allemaal op het evenement All American Wheels, georganiseerd door John Berkvens. De organisator legt uit dat Doornink stapvoets zijn motor mocht showen tijdens het evenement. Nadat de dj hem aankondigde, ging het mis. “Mario trok een sprint en dat deed hij niet te zuinig. Dat had hij nooit mogen doen.”
Het ging dus volledig mis. De motor van Doornink eindigde in het publiek. Van Neck raakte ernstig gewond aan haar schouder. “In het ziekenhuis bleek dat mijn schouderpees was afgescheurd. Daar moest ik aan geopereerd worden.” Nog vijf andere bezoekers raakten gewond.
'Niet veel gebeurd'Toch ging het evenement na het ongeluk door. “Verder was er niet veel gebeurd. Mensen hadden wat kleine schrammetjes, maar dat is door de EHBO allemaal afgehandeld”, vertelt Berkvens in de uitzending.
In een schriftelijke reactie liet de gemeente Asten aan Brandpunt weten dat het evenement aan alle veiligheidseisen voldeed. Burgemeester Hubert Vos van Asten wilde niet reageren.
'Spijt?'Uit onderzoek van Brandpunt blijkt dat Doornink in Asten én Haaksbergen geen aansprakelijkheidsverzekering had. “Terwijl dat wel verplicht is volgens de vergunning”, vertelt advocate Hanneke van Ommen. En dus had het evenement nooit georganiseerd mogen worden. “Tsja.. Spijt? Het is moeilijk om daar antwoord op te geven”, aldus Berkvens.
Van Neck is woedend. “Mijn gezinsleven is overhoop gegooid. Ik heb nooit meer van iemand iets gehoord. Ben heel boos hoe ze hiermee zijn omgegaan. Als mensen serieus hadden genomen wat met ons is gebeurd in Asten, was het ongeluk in Haaksbergen misschien nooit gebeurd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.