PSV-directeur Gerbrands: 'Deze wedstrijd vergeet je nooit'

28 november 2014 om 01:21
nl
Chaos troef, na de eerste helft bij Estoril-PSV. Door de regen was de eerste helft al een spelbreker voor een normaal potje voetbal. Daarna ging het helemaal los. Na ruim een uur 'crisis-overleg' werd besloten dat de wedstrijd vrijdagmiddag vijf uur Nederlandse tijd wordt uitgespeeld.
Geschreven door

Maar voordat die beslissing genomen werd, was er eerst koortsachtig overleg. Toon Gerbrands, Directeur van PSV, was een van de partijen. "Er moest een beslissing genomen worden. Crisismanagement waarmee twintig mensen zich bemoeiden. Terwijl iedereen die iets van voetbal weet, al na een kwartier doorhad dat verder spelen onmogelijk was. De wedstrijd staken was de enige juiste beslissing."
De wedstrijd wordt vrijdagmiddag hervat. Dus alleen de tweede helft en met een 3-2 stand in het voordeel van Estoril. "Dat bepaalt de UEFA. Qua weersverwachting is dat het beste tijdstip."
Zondag tegen FeyenoordDat kan wel gevolgen hebben voor de competitiewedstrijd PSV-Feyenoord, die zondagmiddag 16.45 gespeeld zou worden. Normaal moet er minstens 48 uur tussen twee wedstrijden zitten. Gerbrands weet nog niet hoe dat nu zal gaan. "We hebben onze situatie aan de KNVB doorgegeven. Zij zullen daar dan vrijdag over beslissen. Maar het heeft nogal wat haken en ogen als je de wedstrijd wil verplaatsen."
Voor de bijna 500 PSV-supporters was het ook bizar: in de stromende regen, het uitvak heeft geen overkapping, slechts getuige zijn van een helft. Gerbrands: "Dat is waar, maar ze hebben nu wel een verhaal dat ze hun leven lang zullen onthouden. Als supporter maak je goede en slechte tijden mee. Dat hoort erbij. Ze kunnen een hoop wedstrijden vergeten. Maar deze niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.