Reinier van Arkelgroep: ‘Moordverdachte van Lowie van Lent uit Den Bosch had nooit vrij mogen komen'

28 november 2014 om 07:03
nl
Een medewerker van de crisisdienst van de Reinier van Arkelgroep heeft grote fouten gemaakt. Daardoor is de agressieve 23-jarige Eindhovenaar, die verdacht wordt van moord op de Bossche ijzerhandelaar Lowie van Lent (71), vrijgelaten in plaats van opgenomen in een psychiatrische inrichting.
Geschreven door

Dat concludeert de Reinier van Arkelgroep op basis van onafhankelijk onderzoek, weet het Brabants Dagblad. De schizofrene man werd in de nacht van 4 op 5 september onterecht door de politie vrijgelaten.
Van Lent werd die bewuste nacht vermoord. De 23-jarige Eindhovenaar die als hoofdverdachte geldt in de moordzaak, had de avond daarvoor zijn stiefouders in Boxtel bedreigd. De politie pakte de man op, maar liet hem ook weer gaan.
Opgenomen in Pieter Baan CentrumDe medewerker van de crisisdienst zou niet over de volledige informatie rondom de verdachte Eindhovenaar beschikken. De politie zag zelf geen grond om hem langer vast te houden en liet hem dus gaan.
Volgens het Openbaar Ministerie wordt de Eindhovenaar verdacht van de moord op Van Lent. Hij wilde de auto van Van Lent meenemen. De verdachte is opgenomen in het Pieter Baan Centrum.[YouTube:body:http://youtu.be/qIwRrD0i5oo]
'Zeer ontdaan'De verdachte werd kort na de vondst van het lichaam van Van Lent verward en agressief aangetroffen in een 25-kilometerauto van het slachtoffer op de A2. De crisisdienstmedewerker heeft in de fatale nacht verzuimd de psychiater van dienst te raadplegen.
De medewerker heeft van de Reinier van Arkelgroep een officiële waarschuwing gekregen. Volgens Gerton Heyne, de voorzitter van het raad van bestuur, heeft de medewerker spijt betuigd en is hij ‘zeer ontdaan’ door de zaak.[YouTube:body:http://youtu.be/g-WTkDzaTcc]
Vingerkootje afgebetenDe Eindhovenaar werd vóór de mogelijke moord door de politie opgepakt omdat hij in Boxtel bij zijn stiefouders compleet door het lint ging. Wanneer dat gebeurt, kan de Eindhovenaar erg gevaarlijk zijn, liet zijn toenmalige advocaat weten aan Omroep Brabant.
Zo beet hij in september een vingerkootje af van een politieagent toen hij van een flat wilde springen. De man, die oorspronkelijk uit het Afrikaanse Guinee komt, werd daarom in februari opgenomen in een psychiatrische kliniek voor de duur van één jaar.
De verdachte mocht echter in mei GGZ-kliniek De Grote Beek in Eindhoven verlaten, terwijl justitie wilde dat hij een jaar lang behandeld zou worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.