Heldhaftige trucker voorkomt ongeluk op A17 Oud Gastel na hersenbloeding automobilist: 'Onze held'

28 november 2014 om 07:54
nl
“Chauffeur van de dag. Onze held.” De 22-jarige Sean de Jongh oogst veel bewondering na zijn dappere heldendaad dinsdag op de A17 bij Oud Gastel. De jonge vrachtwagenchauffeur greep tijdig in toen hij een 81-jarige automobilist gevaarlijk over de snelweg zag slingeren.
Geschreven door

Tot zijn verbazing zag de chauffeur uit Alkmaar de automobilist plotseling de vluchtstrook op rijden. Aanvankelijk dacht Sean dat het om een gevaarlijke wegpiraat ging, maar toen hij beter keek zag hij dat het goed fout zat.
“Ik reed er met mijn vrachtwagen langs en toen zag ik dat de bestuurder met gesloten ogen tegen het raam lag. De vrouw die naast hem zat, maakte allemaal gebaren en leek ‘help ons, alsjeblieft’ te roepen”, blikt de geschrokken chauffeur terug bij Omroep Brabant. "Ik wist dat ik moest ingrijpen, want dit kon echt niet langer zo."
'Ze was helemaal in paniek'De trucker haalde de auto in om te voorkomen dat de bejaarde man een ernstig verkeersongeluk zou veroorzaken. Hij bleef voor hem rijden zodat de automobilist niemand kon aanrijden. De vrouw die naast de automobilist zat, trok vervolgens aan de handrem.
Bij een tankstation kwam de auto tot stilstand. Daar bleek dat de automobilist een hersenbloeding had. De vrouw naast hem was zijn buurvrouw. “Zij had nul auto-ervaring en was dus helemaal in paniek. Ze wist niet wat ze moest doen”, aldus Sean.
'Chauffeur van de dag'De 81-jarige man overleed dinsdagavond alsnog aan de gevolgen van de hersenbloeding. Wat het extra triest maakt is dat hij onderweg was naar de bruiloft van zijn kleinzoon. “En hij vroeg zijn buurvrouw mee omdat hij een ‘spannende rit’ ging maken. Eentje die dan zo moet aflopen, heel triest.”
De nabestaanden hebben verslagen gereageerd, maar bedankten Sean voor zijn heldhaftige ingreep. Ze noemden hem ‘de chauffeur van de dag’ en stuurden hem een kaart. “Dat hadden ze niet hoeven doen”, vertelt De Jongh. “Ik vind het vreselijk dat deze meneer uiteindelijk is overleden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.