Bomaanslag Veghel: Edwin K. overgeplaatst naar Penitentiair ziekenhuis Scheveningen

28 november 2014 om 10:47
nl
De 44-jarige Edwin K. uit Veghel, die eind oktober gewond raakte bij een bomaanslag op zijn auto, is deze week overgeplaatst naar het Penitentiair ziekenhuis in Scheveningen. Daar wordt hij behandeld aan zijn ernstige brandwonden.
Geschreven door

Dat bevestigt zijn advocaat Marnix van der Werf tegenover Omroep Brabant. K. zat in de gevangenis voor betrokkenheid bij productie en handel in harddrugs zoals heroïne, cocaïne en amfetamine. Daar kon hij niet behandeld worden, wat kwaad bloed zette bij de advocaat.
'Het heeft geholpen'Van der Werf denkt dat de publicaties op Omroep Brabant justitie op andere gedachten hebben gebracht. “Blijkbaar heeft het geholpen, want we konden K. daarna vrij snel overplaatsen naar het ziekenhuis”, spreekt de advocaat tevreden. K. staat in Scheveningen nog wel onder toezicht van justitie.
De raadsman dreigde de staat aansprakelijk te stellen voor iedere infectie die de Veghelnaar zou oplopen in de gevangenis. “Hij heeft grote huidtransplantaties ondergaan. Het is belachelijk dat ze hem in deze gezondheid in de cel laten zitten”, liet hij boos weten aan Omroep Brabant.[YouTube:body:http://youtu.be/LockbyomHYM]
'Geen idee wat er gebeurd is'De ontploffing van de rijdende auto waarin Edwin K. in Veghel reed, werd veroorzaakt door een bom. De bestuurder heeft geen idee wie er achter de aanslag zou kunnen zitten. Het politieonderzoek naar de dader is nog in volle gang.
Van der Werf blijft bij justitie aandringen op opheldering over de zaak. “We willen graag snel weten waar we aan toe zijn. Mijn cliënt heeft geen idee wat er gebeurd is. Over zijn beveiliging zeg ik in verband met zijn veiligheid liever niets”, aldus de advocaat.[YouTube:body:http://youtu.be/AmuEx6VG38s]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.