Kat urenlang vast in illegale wildklem in Raamsdonksveer, plukjes haar hingen erbij

28 november 2014 om 12:24
nl
Een kat in Raamsdonksveer heeft donderdag urenlang met zijn voorpootje vastgezeten in een illegale wildklem. Een voorbijganger vond het weerloze diertje op een rotonde. De dierenarts van Dierenkliniek Dongemond heeft zich over de gewonde kat ontfermd.
Geschreven door

De plukjes kattenhaar hangen nog angstaanjagend aan de ijzeren tanden van de klem. Het bijna gevilde rechter voorpootje is nog flink opgezet. De rode huid vertelt het verhaal van de afgrijselijke pijn die het dier moet hebben gehad.
DierenartsEen voorbijganger ontdekte het gehavende diertje donderdagmiddag en nam het mee naar de dierenkliniek in Raamsdonksveer. Dierenarts Tonie Staal heeft de voor hem onbekende kat onderzocht.
Uit röntgenfoto's blijkt dat het pootje gelukkig niet is gebroken. Wel zijn er spiertjes beschadigd. "We hebben het dier pijnstillers gegeven. Het gaat al wat beter met hem. Hij eet en drinkt goed", aldus Staal.
Baasje gezochtDe dierenarts verwacht dat het dier over twee weken weer de oude is. Van wie de kat is, is niet bekend. Zijn baasje wordt nog gezocht
Volgens Staal is aan de wond te zien dat de kat nauwelijks met de klem aan zijn pootje heeft gelopen. Mogelijk was de wildval op de rotonde uitgezet.
AangifteHoe de klem daar terecht is gekomen en of het een bewuste actie is van een kattenhater, is nog onduidelijk. Dierenarts Staal overlegt met de gemeente of er aangifte gedaan wordt bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.