Minister Schultz wil dat de Ruit rond Eindhoven er toch komt, provincie moet nu zelf betalen

28 november 2014 om 12:03
nl
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) zou het jammer vinden als de aanleg van de Ruit rond Eindhoven niet doorgaat. Dat heeft ze vrijdag voorafgaand aan de ministerraad laten weten.
Geschreven door

De aanleg van een nieuwe rondweg rond Eindhoven hoeft niet van de baan te zijn nu het kabinet er van de Tweede Kamer geen geld aan mag bijdragen, zegt Schultz. De provincie zou de oost-westverbinding ook zelf kunnen aanleggen en betalen.
De Tweede Kamer stemde donderdagavond tegen de Ruit. Een meerderheid van 82 Kamerleden stemde tegen een bijdrage voor de aanleg van de rondweg. Zestig leden stemden voor. De 260 miljoen euro die gereserveerd was voor het project, gaat nu naar de versnelde verbreding van de snelwegen A67 en A58.[YouTube:body:http://youtu.be/QCHq72cNnxo]
Verdeeld over RuitHet Rijk investeert dan in de verbreding van de A67. De Ruit, zoals de rondweg ook bekendstaat, 'is niet van tafel', zei ze. Schultz beraadt zich op het verzoek van de Kamer. Ze vindt het jammer als de rondweg er niet zou komen.
Het kabinet heeft 260 miljoen euro toegezegd aan de aanleg van de ruit, die in totaal bijna 900 miljoen zou kosten. Noord-Brabant is verdeeld over de rondweg. De provincie steunt de aanleg, maar de gemeente Eindhoven is ertegen.
Provincie teleurgesteldVolgens de tegenstanders is er onvoldoende gekeken naar de schade die de aanleg zou betekenen voor landschap, cultuurhistorie en recreatie. Het is aan de provincie om daarover te besluiten, aldus Schultz.
De provincie is teleurgesteld over het besluit van de Kamer en kondigde donderdagavond aan te willen overleggen met de minister over de gevolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.