Zeven medewerkers onwel bij ID Logistics aan de Dongenseweg in Tilburg, oorzaak niet bekend

28 november 2014 om 16:20 • Aangepast 21 november 2020 om 21:21
nl
Bij distributiebedrijf ID Logistics aan de Dongenseweg in Tilburg zijn vrijdagochtend medewerkers onwel geraakt. Volgens de brandweer zijn zeven personen ziek geworden. Twee van hen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Medewerkers van het bedrijf laten aan Omroep Brabant weten dat er vrijdag in totaal zo'n twintig medewerkers onwel zijn geworden.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond half zeven 's ochtends zouden de eerste medewerkers al onwel zijn geworden. De brandweer heeft metingen gedaan, maar de oorzaak is niet duidelijk geworden. Het pand werd vrijgegeven.
Vrijdag zouden al vroeg in de ochtend medewerkers onwel zijn geraakt. Niemand hoefde toen naar het ziekenhuis worden gebracht. Medewerkers waren rond tien voor halftwaalf wederom aan het werk in het magazijn waar spelcomputers van Sony zoals de PlayStation 4 worden ingepakt, toen ze plotseling onwel raakten. Het magazijn is daarop meteen ontruimd. Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, rukten massaal uit. Ook de traumahelikopter is geland.
ZuurstofVijf slachtoffers zijn ter plaatse behandeld. Zij kregen door ambulancepersoneel zuurstof toegediend. Twee slachtoffers, onder wie iemand die bewusteloos was geraakt, zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. Over hun toestand is niets bekend.
Een medewerker laat aan Omroep Brabant weten dat er geen 'vreemde lucht' is geroken in het magazijn. Waardoor de medewerkers ziek werden, is nog niet bekend. Mogelijk is koolmonoxide de oorzaak.
Metingen brandweerDe brandweer heeft metingen verricht, maar niets gevonden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio wordt in het magazijn niet met gas gewerkt.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.