Gerard van Maasakkers (65) verbaasd dat Voedselbank zo hard nodig is: ‘We gooien te veel eten weg'

28 november 2014 om 12:53
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Gerard van Maasakkers zet zich in voor de Voedselbank
Ook Gerard van Maasakkers maakt zich hard voor de Voedselbank. De 65-jarige zanger uit Budel doneert tien lang houdbare producten aan de Voedselbank, die eerlijk verdeeld zullen worden onder de Brabantse gezinnen die onder de armoedegrens leven.
Geschreven door

“Het is erg dat de Voedselbank nodig is, maar het is goed dat we hiermee bezig zijn”, vertelt hij in gesprek met Omroep Brabant.
'Zoveel stille armoede'Met de actie 'Samen voor de Voedselbank' gaat Omroep Brabant de voedselbanken ondersteunen. Omroep Brabant doet dit samen met andere regionale omroepen. “Je ziet zoveel stille armoede bij mensen waarvan je het helemaal niet verwacht. Het gevaar is dat zij in dat soort situaties ook ongezonder gaan eten”, legt Van Maasakkers uit.
De zanger is van mening dat veel huishoudens ‘veel te veel’ eten kopen. “Als je ziet wat mensen in hun karretje gooien, dan denk ik toch vaak: dat krijg je nóóit op. Als we nou wat minder zouden eten en het resterende voedsel in de supermarkten nu aan mensen geven die het écht nodig hebben…”, oppert Van Maasakkers.
Bekijk ook: Foto's van het bezoek aan de Voedselbank in Roosendaal
'Ik ben een pastaman'In de boodschappentas die Van Maasakkers bij de Voedselbank gaat afgeven, zit in elk geval rijst, pasta en een pak koffie. “Ik ben zelf een rijst- en een pastaman. Als ik iets lekkers maak, is dat meestal pasta met zalm met een lekker roomsausje en een goed glas wijn”, aldus de Budelse artiest.
Omroep Brabant vraagt jou om iets aan de Voedselbank te geven wat staat op een lijst van tien lang houdbare producten. Geen geld, geen cadeautjes. Maar pasta, houdbare groente en nog acht andere producten die op verschillende plekken zijn af te geven. Alle tien producten (hier in printbaar lijstje [pdf]) zijn samen voor nog geen €10,- te koop in de supermarkt.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op ons nieuwsthema www.omroepbrabant.nl/voedselbank.

Wachten op privacy instellingen...