Video

'Geen aanrijding op stuntfestival Asten maar bezoekers onder de voet gelopen', zegt advocaat

28 november 2014 om 14:18
nl
De advocaat van de stuntrijder Mario Doornink ontkent dat zijn client in 2010 in Asten een aanrijding heeft veroorzaakt. Volgens het programma Brandpunt Reporter reed Doornink in op het publiek en raakten daarbij zes mensen gewond. Ook de organisator van het festival John Berkvens bevestigt dit. Doornink reed deze zomer in Haaksbergen met zijn monstertruck in op het publiek, daarbij vielen drie doden.
Geschreven door

De organisatie in Asten meldde het incident niet, tot groot ongenoegen van de gemeente. Die zei tot donderdagavond niets te hebben geweten van het ongeluk. Volgens de gemeente hadden het evenement en de stuntrijder ook geen aansprakelijkheidsverzekering. "Dit soort stuntwerk is niet te verzekeren," zegt organisator John Berkvens, die wel geprobeerd heeft een verzekering af te sluiten.  
'Onder de voet gelopen'Volgens de advocaat van Doornink werden de mensen onder de voet gelopen bij het verlaten van een feesttent en liepen ze alleen wat schrammen op. Hij zegt dat het programma Brandpunt Reporter zijn cliënt in een kwaad daglicht wil stellen, gebaseerd op één bron, de vrouw die arbeidsongeschikt raakte.
Sylie van Neck was één van de slachtoffers, die in het programma van Brandpunt Reporter haar verhaal deed. Zij viel nadat de motor haar voet raakte, vervolgens vielen er mensen over haar heen. Ze vertelde arbeidsongeschikt te zijn geraakt door het ongeluk.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.