Onrustige voorbereiding voor NAC op duel met FC Utrecht: 'Kan niet zeggen dat het me niets doet'

28 november 2014 om 17:02
nl
NAC Breda ontvangt zaterdagavond FC Utrecht in het eigen Rat Verlegh Stadion. Een wedstrijd die de ploeg moet winnen, want met een zestiende plek staat NAC er slecht voor. De problemen van afgelopen week, Tighadouini en Seuntjens werden geschorst, helpen daar niet bij. "Het is vervelend dat het zo onrustig is", zegt middenvelder Erik Falkenburg.
Geschreven door

Het rommelt heel het seizoen al bij NAC. De ene soap wisselt de andere af. Deze week deed de club zelf een duit in het zakje door de spelers Tighadouini en Seuntjens wegens onprofessioneel gedrag te schorsen. Terecht of onterecht, het zorgde weer voor de nodige commotie.
"Het was een vervelende week", blikt NAC-middenvelder Erik Falkenburg terug. "En het is nog steeds onrustig bij NAC. Er gebeurt natuurlijk wel veel in zo'n week. Ik kan niet zeggen dat het niks met me doet. De enige remedie is een keertje winnen. Het is niet leuk, maar vanaf nu kunnen we alleen maar omhoog kijken."
Bij de keel grijpen?De doelstelling van NAC dit seizoen is onder meer om het thuispubliek te vermaken met aanvallend voetbal. Die lijkt zaterdag even ondergeschikt te worden gemaakt aan het resultaat. Waarschijnlijk zal NAC tegen FC Utrecht wat voorzichtiger zijn en de gasten niet vanaf meet af aan bij de keel grijpen.
"We zullen dat met momenten wel doen", zegt NAC-coach Hellemons. "Maar wij zitten ook in een fase dat we dicht bij elkaar moeten spelen en dat we geduld moeten hebben aan de bal."
Geen woorden meer aan vuil makenAan de disciplinaire schorsingen van Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens wil coach Hellemons geen woorden meer vuil maken. Na gesprekken met de twee spelers is besloten dat ze dinsdag weer welkom zijn bij de selectie. Hun vervangers in de basiself bij NAC zijn Elson Hooi en Stipe Perica.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.