Peter van der Velden benoemd tot ereburger van provincie

28 november 2014 om 16:49
Peter van der Velden
Peter van der Velden
Vertrekkend burgemeester Peter van der Velden is vrijdagmiddag benoemd tot ereburger van de provincie. Hij nam vrijdag afscheid in de Grote Kerk van Breda. Uit handen van commissaris van de Koning, Wim van de Donk, kreeg hij de provinciepenning uitgereikt. Dat is de hoogste onderscheiding die de provincie uitdeelt.
Geschreven door

Van der Velden ontvangt de provinciepenning wegens zijn grote verdiensten voor het openbaar bestuur in Brabant en in het bijzonder zijn grote samenbindende kracht in het westelijke deel van onze provincie.
[Tweet:body:https://twitter.com/JosVerkuijlen/status/538339817059532800]
Ereburger van BredaTijdens het afscheid werd ook een filmpje gepresenteerd. 'Breda bedankt de burgemeester bevat boodschappen van Bredanaars zoals Tiësto en Hardwell, voor Van der Velden.[YouTube:body:http://youtu.be/sa-cYzWYUpY]
Donderdag kreeg hij ook al veel lof voor zijn werk als burgemeester van Breda. Tijdens een bijzondere raadsvergadering in Breda werd hij benoemd tot ereburger van de stad en kreeg hij de zilveren erepenning van Breda. Van der Velden werd donderdag tijdens een bijzondere raadsvergadering benoemd tot ereburger van Breda.

Wachten op privacy instellingen...