PSV plaatst zich voor volgende ronde Europa League na moeizaam gelijkspel tegen Estoril

28 november 2014 om 19:01
PSV heeft zich na een uiterst moeizaam gelijkspel tegen het Portugese Estoril (3-3) geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Georginio Wijnaldum zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. PSV overwinterde in het seizoen 2011-2012 voor het laatst in Europa.

PSV begon vrijdag met dezelfde elf spelers aan de tweede helft tegen Estoril in vergelijking met de eerste helft. De wedstrijd werd donderdag in de rust gestaakt omdat het veld onbespeelbaar was geworden door de vele regen.
Bedenkelijk niveauHet tweede bedrijf was van bedenkelijk niveau. PSV kreeg het niet voor elkaar om de bal in de ploeg te houden. Luuk de Jong kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn volley werd gekeerd door de doelman. Aan de andere kant zag het er defensief niet best uit bij PSV. Estoril was een paar keer dichtbij een treffer, maar ook bij de Portugezen ontbrak de scherpte.
Na geklungel bij Estoril kwam PSV alsnog langszij. Wijnaldum omspeelde knap de keeper en schoof de bal in het lege doel. PSV had aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
De eerste helft werd donderdagavond afgewerkt. Memphis Depay schoot PSV toen al na zes minuten op voorsprong (0-1). Tozé bracht de thuisploeg in de twaalfde minuut op gelijke hoogte. Nog geen twee minuten later herstelde Luciano Narsingh de marge van één doelpunt.
GeklungelPSV kon maar even genieten van de voorsprong. Zowel Kuka als Diogo Amado profiteerde van defensief geklungel van PSV. Zij schoten hun ploeg met een voorsprong de rust in. Vervolgens werd de wedstrijd gestaakt, omdat het veld onbespeelbaar was geworden door de hevige regenval.