Oranjevrouwen terug in Nederland met WK-ticket op zak: 'Ik ben zo ontzettend blij en trots'

28 november 2014 om 19:04 • Aangepast 21 november 2020 om 21:21
nl
Feest bij de dames van het Nederlands voetbalelftal. Donderdagavond plaatsten de vrouwen zich voor het eerst voor het WK. Vrijdag kwamen ze aan in Nederland.
Profielfoto van
Geschreven door

Eén van de uitblinkers bij Oranje was Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard. De speelster van PSV/FC Eindhoven maakte de enige Nederlandse goal in de thuiswedstrijd (1-1) en gaf een assist in de gewonnen uitwedstrijd (2-1).
Blij en trots"Ik ben zo ontzettend blij en trots, ik kan het niet in woorden uitdrukken", jubelde Van de Donk op Schiphol. "We hebben het gewoon goed afgemaakt."
De ontlading was donderdagavond groot bij de Oranjevrouwen. "Die wedstrijd is afgelopen, het laatste fluitsignaal gaat en je rent als een gek naar elkaar toe. Het is alleen maar feest en vreugde. Je hebt er zo hard voor gewerkt en dan komt er alles uit. We hebben het goed gevierd met z'n allen in het hotel."

Wachten op privacy instellingen...

Ondergeschoven kindjeNormaliter is vrouwenvoetbal in Nederland een ondergeschoven kindje, maar nu staan de dames even in het midden van de belangstelling. Op Schiphol stonden tal van cameraploegen om hun aankomst vast te leggen. "Ik hoop dat dit een mooi begin is en dat het zo vaker mag zijn. We hebben er voor onszelf zo de nadruk op gelegd dat we het vrouwenvoetbal omhoog willen krijgen. En dat hebben we ook gedaan."
De Oranjedames kunnen nu gaan dromen over Canada, waar komende zomer het WK plaatsvindt. "Ja dat mag nu. We willen daar mooie prestaties neerzetten. Hier moeten we niet stoppen." Van de Donk gaat nu eerst even genieten van de WK-plaatsing. "Dit weekend nog, daarna gaat de focus weer op PSV."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.