Video

Cursus (met strik) door Bossche parfumeriezaak: Hoe pak ik een cadeautje mooi in?

28 november 2014 om 20:14 • Aangepast 24 april 2020 om 20:33
nl
Regel 1: het inpakpapier moet er retestrak omheen zitten. Dan een mooi lint plus nog wat extra krullen en versierselen. Op het pakje, als een kers op de appelmoes, een klein reclamestickertje van het bedrijf en als extraatje (in het luxe tasje) wat samples van lekkere luchtjes. Bij Pour Vous in Den Bosch weten ze hoe een cadeautje voor de Sint of Kerst er uit moet zien.
Geschreven door

Eigenaar Edwin Vouts van Pour Vous in winkelcentrum Helftheuvelpassage laat deze dagen niets aan het toeval over. Al het personeel is speciaal voor de feestdagen op inpaktraining en 'inpakmanagement' geweest.
De achterliggende gedachte is dat een cadeautje (of kadootje) een beleving moet zijn. Een beleving voor de klant om het weg te geven. Ze zijn in Den Bosch pas tevreden als de klant zegt dat het eigenlijk zonde is om het uit te pakken.
Inpak - trainingAl maanden voor het in- en uitpakseizoen van start ging zaten de dames van de parfumeriezaak keurig aan een lange tafel bij de producent van al dat fraaie pakpapier. Daar werd ze in een opfriscursus geleerd hoe een pakje 'lekker strak' in te pakken, maar ook wat de nieuwste trends zijn. Een paar jaar geleden was een toefje veren op een mooi pakje erg in. Nu hoef je daar echt niet meer mee aan te komen.
Mannen en vrouwen cadeautjes En een cadeautje voor een vrouw ziet er heel anders uit dan een kadootje voor de man. De mannen onder ons krijgen op het cadeautje - als finishing touch - ook nog eens een handgemaakt stropdasje opgeplakt. Achter de toonbank hangt niet één rol inpakpapier voor de feestdagen, maar hangen er zes. En op de grond staan ook nog een extra rollen met weer andere patronen.
Gratis cursus inpakken Op ons verzoek wordt het mooi inpakken van een cadeautje één keer gedemonstreerd. De gouden regel is dat je niet te veel inpakpapier gebruikt maar juist 'net aan'. Als je die regel volgt dan komt het inpakpapier er retestrak omheen en is de rest 'een makkie'. Succes met onze gratis minicursus 'hoe pak ik een pakje mooi in'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.