FC Eindhoven steviger op derde plaats na zege op FC Volendam

28 november 2014 om 22:55
FC Eindhoven heeft de derde plaats in de Jupiler League steviger in handen gekregen door bij Volendam, nummer vier van de ranglijst, met 2-3 te winnen. Het gat met de Volendammers is nu vier punten. Trainer Jean-Paul de Jong: “Het is onze ambitie om zo lang mogelijk mee te doen bovenin en dan is dit een mooie stap.”

De thuisploeg kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Fafiani krulde na vier minuten  een vrije trap langs de muur, maar Eindhoven-goalie Muyters redde goed. Daarna gebeurde er een hele tijd niets. Tot Branco van den Boomen van eigen helft een prachtige pass verstuurde, die door Roald van Hout in één beweging over de keeper werd gelift. De bal zeilde van een meter of twintig over keeper Zwarthoed heen en raakte pas in het doel de grond. Zo stond Eindhoven na twaalf minuten opeens voor: 0-1.
Doelpunt tegen in plaats van penaltyVijf minuten later was het bijna weer raak. Joey Sleegers kwam door op links, maar werd te ver naar de zijkant gedwongen. De hoek was daardoor te moeilijk om de keeper te verschalken en die kon zijn schot dan ook eenvoudig keren. Maar deze kans was we hét bewijs dat Eindhoven de wedstrijd steeds meer in handen kreeg.  Toch kwam Volendam gelijk.
Op slag van rust krulde Marengo de bal plotsklaps achter Muyters: 1-1. Die gelijkmaker was zuur. Joey Sleegers was enkele seconden daarvoor namelijk  dichtbij de 0-2. Hij speelde twee Volendammers uit en ging het zestienmetergebied in, de derde Volendammer vloerde Sleegers, maar volgens scheidsrechter Lindhout was er geen sprake van een overtreding.
Van Hout zorgt opnieuw voor voorsprongDrie minuten na rust juichte het publiek van de thuisploeg. Henk Veerman veranderde een schot van richting, maar deed dat in buitenspelpositie en dus ging het doelpunt niet door. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, tot de zestigste minuut.
Jens van Son kwam goed door op rechts en schoof de bal net buiten bereik van keeper Zwarthoed naar Van Hout, die simpel kon binnentikken en Eindhoven zodoende weer op voorsprong zette.  “Een heerlijke countergoal” , zei de doelpuntenmaker na afloop.
Invaller Tom Boere beslist de wedstrijdIn de laatste twintig minuten zette Volendam aan voor een slotoffensief. Doelman Tom Muyters redde Eindhoven een aantal keren goed. Ludicinio Marengo was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot van afstand spatte op de kruising uiteen. Tien minuten voor tijd schoot Tom Boere hard op het doel van Volendam.
Keeper Zwarthoed kon de bal nog tot corner verwerken, maar uit die hoekschop scoorde de ingevallen Boere alsnog: 1-3. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar in blessuretijd werd het toch nog spannend. Henk Veerman scoorde met een bekeken schot uit de draai de 2-3, maar verder kwam de thuisploeg niet.
Vizier gericht op derby met HelmondJean-Paul de Jong was direct na afloop alweer bezig met de derby van maandag tegen Helmond: ”dan wordt er weel heel wat anders gevraagd en we moeten ons niet nog eens zo laten verrassen als we tegen Jong Twente hebben gedaan.” Roald van Hout kijkt uit naar de derby: “Ik heb met Eindhoven nog niet tegen Helmond gespeeld, maar ik begrepen dat het wel een derby is dus ik kijk er naar uit.”