Darter Michael van Gerwen overklast Raymond van Barneveld in Players Championship Finals

29 november 2014 om 01:12
nl
Darter Michael van Gerwen heeft vrijdag in de eerste ronde van de Players Championship Finals landgenoot Raymond van Barneveld overklast. De 25-jarige wereldkampioen uit Gemonde klopte zijn Haagse opponent met 6-2, mede dankzij acht keer de maximale score van 180.
Geschreven door

Jelle Klaasen uit Breda is ook een ronde verder omdat hij James Wade versloeg.  Benito van de Pas uit Tilburg sneuvelde tegen Peter Wright.
Van Gerwen tegen Terry JenkinsVan Gerwen speelt in de tweede ronde tegen de Engelsman Terry Jenkins. Aan het lucratieve toernooi in Minehead doen de beste 32 spelers van dit jaar mee, als voorbereiding op het WK dat volgende maand begint. Van Gerwen won vorig jaar beide evenementen.
Christian Kist was dichtbij een stunt tegen de als eerste geplaatste Gary Anderson. Kist kreeg zelfs één 'matchdart', maar hij liet de Schot nog ontsnappen (5-6).
Klaasen door, Van de Pas nietVincent van der Voort en Jelle Klaasen gingen wel door. Van der Voort gunde Andy Hamilton met onder meer 'check-outs' van 140 en 152 geen enkele leg: 6-0. De Noord-Hollander haalde een prima gemiddelde van 104,86 punten per beurt en speelt in de volgende ronde tegen de Engelsman Peter Wright, die Benito van de Pas uit het toernooi gooide (6-2).
Klaasen deed het zelfs nog iets beter dan Van der Voort. Zijn moyenne van 108,74 en verbluffende trefzekerheid op de dubbels (75 procent) was zelfs James Wade (102,95) te machtig: 6-4. De Engelsman werd door de bookmakers tot de favorieten gerekend, maar moest buigen voor de ontketende Klaasen. Die treft in de tweede ronde Dean Winstanley, de Engelsman die de Australiër Simon Whitlock met 6-3 klopte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.