Sport zaterdag: Dick Jaspers uitgeschakeld op WK driebanden, Maikel Scheffers halve finalist Masters

29 november 2014 om 10:26
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Dick Jaspers, rolstoeltennisser Maikel Scheffers, veldrijden en de zaalvoetballers van FC Eindhoven.
Geschreven door

Dick Jaspers is uitgeschakeld op het WK driebanden in het Zuid-Koreaanse Seoul. De biljarter uit Sint-Willebrord moest zaterdagochtend zijn meerdere erkennen landgenoot Jean-Paul de Bruijn. Het werd 30-40. De Bruijn had zestien beurten nodig om de titelfavoriet uit te schakelen. Hij nam al vanaf het begin van de partij het initiatief en bouwde gestaag aan een voorsprong. Jaspers kwam in de twaalfde beurt terug tot 30-27, maar De Bruijn had de beste finish.
Scheffers halvefinalist MastersMaikel Scheffers heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Wheelchair Tennis Masters in Londen. De rolstoeltennisser uit Dorst won vrijdag zijn laatste groepswedstrijd. Het werd 7-5 en 6-2 tegen de Japanner Takashi Sanada. Scheffers begon het toernooi met een nederlaag tegen de torenhoge favoriet Shingo Kunieda. Zijn tweede pouleduel won hij daarna wel, van de Argentijn Gustavo Fernandez.
Gelijkspel zaalvoetballers FC EindhovenDe zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben de topper tegen FC Marlène vrijdag gelijkgespeeld. Het duel in Heerhugowaard eindigde in 4-4. FC Eindhoven kwam vier keer op voorsprong, maar telkens had Marlène een antwoord. Jamal el Ghannouti scoorde tweemaal voor de Eindhovenaren.  
Trappers kloppen failliet GeleenDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben vrijdagavond uitgehaald. Ze wonnen de competitiewedstrijd tegen Eaters Geleen met 15-3. Steve Mason scoorde driemaal voor de Tilburgse club. Peter van Biezen, Ivy van den Heuvel, Kris Hogg en Diederick Hagemeijer waren allemaal twee keer trefzeker. De uitslag zal waarschijnlijk worden geschrapt. De voorzitter van de Limburgse club liet in de nacht van vrijdag op zaterdag namelijk weten het team uit de competitie te gaan nemen. De club zit al tijden in financiële nood. De kans dat er in de loop van zaterdag nog een sponsor komt, lijkt klein .
Corné van Kessel zesde in Milton KeynesVeldrijder Corné van Kessel uit Veldhoven is zaterdag als zesde geëindigd in de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De Belgische veldrijder Kevin Pauwels won de rit. Hij klopte in het Engelse Milton Keynes zijn ploeggenoot Klaas Vantornout in de sprint. De Fransman Francis Mourey kwam net voor Lars van der Haar als derde over de meet. Pauwels verstevigde door de zege zijn leidende positie in de stand. De volgende wereldbekercross is op 21 december, als de veldrijders in Namen aantreden.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.