Extern bedrijf doet nieuwe metingen bij ID Logistics in Tilburg, oorzaak blijft onbekend

29 november 2014 om 15:16
nl
Een extern bedrijf heeft zaterdagochtend metingen gedaan bij ID Logistics in Tilburg. Daar werden vrijdag zo’n twintig mensen onwel. De brandweer heeft vrijdag twee keer metingen gedaan, maar kon niet vaststellen wat de oorzaak was. Nieuwe metingen zaterdag leverden vooralsnog ook niets op, meldt de brandweer.
Geschreven door

In het begin van de vrijdagmiddag werden zeven mensen onwel en deed de brandweer de eerste meting. Toen er niets werd gevonden, ging iedereen weer aan het werk.
Maar aan het einde van de middag werden nog eens vijf mensen ziek. Bij ID Logistics wordt onder andere de Playstation 4 verpakt.
KlachtenTwee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, drie zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Ze hadden last van duizeligheid en ademhalingsproblemen. “Het gaat om klachten die normaal gesproken horen bij zuurstoftekort”, zegt een woordvoerder van de brandweer.
De brandweer kijkt bij de metingen naar hoeveel deeltjes van een bepaalde stof in de lucht zitten, maar daar kwam tot twee keer toe niets uit. “We kunnen ook niets uitsluiten”, aldus de woordvoerder.
Nieuwe metingOmdat de brandweer tot twee keer toe niets heeft kunnen vinden, ligt de verantwoordelijkheid om de oorzaak te achterhalen bij ID Logistics zelf. Zaterdagochtend heeft een extern bedrijf nieuwe metinge verricht. Er zijn zaterdag wel mensen aan het werk bij het bedrijf.
Omdat de fabriek ’s nachts dicht is geweest, zou het nu makkelijker moeten zijn om metingen te doen. “Als er ergens iets lekt komt je daar sneller achter in een afgesloten ruimte. Gisteren was alles natuurlijk de hele tijd open”, aldus de brandweerwoordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.