Topper PSV - Feyenoord weer uitgesteld door KNVB

29 november 2014 om 15:45 • Aangepast 21 november 2020 om 21:20
nl
De topper tussen PSV en Feyenoord die dinsdagavond zou worden gespeeld wordt weer uitgesteld. De wedstrijd kan niet doorgaan omdat vervoersproblemen worden verwacht bij de uitsupporters. De KNVB had als harde voorwaarde gesteld dat de wedstrijd alleen door zou gaan als het vervoer kon worden geregeld.
Profielfoto van
Geschreven door

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord zou eigenlijk zondag worden gespeeld. Omdat het Europa League-duel donderdagavond in Portugal in het water viel, moest de tweede helft een dag later worden gespeeld.
VervoersproblemenIn overleg met de KNVB werd besloten om de topper PSV - Feyenoord dinsdagavond te spelen. Na intensief overleg tussen de gemeente Eindhoven, clubs, KNVB en de vervoersbedrijven blijkt dat het vervoer voor de fans van Feyenoord op deze korte termijn niet te realiseren is.
De NS heeft dinsdag geen treinen beschikbaar om 1200 supporters naar de wedstrijd te brengen. De gemeente Eindhoven staat niet toe dat de Rotterdamse fans met bussen naar Eindhoven komen.

Wachten op privacy instellingen...

"Dat ook de supporters van Feyenoord bij dit duel aanwezig kunnen zijn, is voor ons een hele belangrijke voorwaarde", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.
"We hebben ons er met alle betrokkenen maximaal voor ingespannen om het op deze korte termijn te realiseren. Toen we het duel gisteren naar dinsdag verplaatsten, leken alle seinen op groen te staan. Met de kennis van nu blijkt dat tot onze grote teleurstelling anders te liggen."

Wachten op privacy instellingen...


Nieuwe datum nog niet bekendWanneer de topper dan wel wordt gespeeld is nog niet duidelijk. Begin volgende week wordt door de betrokken partijen overlegd over een nieuwe datum.
"Vanuit sportief oogpunt was het beter geweest als de wedstrijd dinsdag had plaatsgevonden, maar het supportersbelang weegt in dit geval zwaarder. Het uitgangspunt blijft dat we de wedstrijd zo snel mogelijk op het programma zetten", aldus De Jong.
Algemeen directeur Toon Gerbrands laat weten dat PSV de wedstrijd aanstaande dinsdag heel graag had willen spelen. “Wij vinden dit zeer spijtig en betreuren dat deze topper niet kan doorgaan op de geplande datum. Ons programma zal hierdoor behoorlijk in elkaar worden geschoven en dat is jammer. Maar we begrijpen dat er logistieke redenen aan ten grondslag liggen en we respecteren deze beslissing van de KNVB”
'Hoogst ongelukkig'Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord noemt het 'hoogst ongelukkig' dat de KNVB heeft moeten besluiten dat PSV - Feyenoord wederom uit te sluiten.
"Het is in mijn ogen buitengewoon triest dat we er in dit land niet in slagen om zo'n wedstrijd op maandag of dinsdag te organiseren", zegt Gudde. "Iets wat in andere voetballanden gewoon een abc’tje is omdat instanties daar blijkbaar wel flexibiliteit tonen als de omstandigheden daar om vragen. Dit is echt weer Holland op z’n smalst."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.