Video

Sinterklaasfeest voor asielkinderen koepel in Breda, 'Mohammed superblij met zijn skateboard'

29 november 2014 om 18:16 • Aangepast 21 november 2020 om 21:20
nl
Kijk, daar gaat het om bij het sinterklaasfeest. Mohammed is een jongetje dat in het asielzoekerscentrum in Breda zit. Hij wilde heel graag een skateboard. Jip uit Breda gaf het hem. Naast Mohammed kregen alle kinderen in De Koepel zaterdag cadeaus ingezameld door moeders uit de buurt.
Profielfoto van
Geschreven door

De moeders hebben de afgelopen weken honderden stuks speelgoed ingezameld. Er ontbrak echter één ding: een skateboard. "Mohammed wil heel graag een skateboard", vertelt initiatiefneemster Jonna de Vries. "Hij vroeg het huilend aan me, alleen had niemand een skateboard ingeleverd."
Thank youOmroep Brabant plaatste een oproep op Twitter en daar werd op gereageerd door Niels de Beer uit Breda. Zijn zoon Jip had nog een skateboard over. De twee kwamen naar het asielzoekerscentrum en dat zorgde voor een ontroerend moment tijdens het uitdelen van de cadeaus.

Wachten op privacy instellingen...

Jip werd het podium op geroepen. "Ik heb een cadeautje voor jou", zegt de jongen en geeft Mohammed (verkleed als Sinterklaas) het skateboard. "Thank you", antwoordt Mohammed die zichtbaar erg blij is met het skateboard.
Cadeau's voor zestig kinderen"Voor ons is het een kleine moeite", zegt Niels de Beer, de vader van Jip. "Maar voor die jongen is zo'n cadeau heel veel waard."
Initiatiefneemster Jonna kan haar tranen niet bedwingen. "Het is zo mooi om te zien hoe gelukkig Mohammed nu is. Die kinderen wonen hier in een kamer van vijf bij vijf meter. Ze moeten gewoon lekker kind kunnen zijn en spelen."

Wachten op privacy instellingen...


Mohammed was niet de enige die een cadeau kreeg. In totaal kregen ruim zestig kinderen iets van de Sint. Maar er is nog heel veel speelgoed over. De moeders denken er nu over om die te geven aan kinderen die jarig zijn of als er kinderen geboren worden.
Op zoek naar tv'sOndanks het grote succes van de inzamelacties zijn de moeders er nog niet. "We zijn nog hard op zoek naar televisies", zegt Jonna de Vries. "We hebben heel veel spelcomputers gekregen en daar hebben we televisies voor nodig zodat de kinderen er op kunnen spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.