Gifbeker nog niet leeg bij NAC Breda na verlies tegen FC Utrecht: 'Geen idee hoe we verder moeten'

29 november 2014 om 22:40 • Aangepast 21 november 2020 om 21:19
nl
NAC heeft zaterdagavond opnieuw een flinke nederlaag geleden. FC Utrecht won in Breda met 1-5. Het doelpunt van Edouard Duplan vlak voor rust bleek de genadeklap. FC Utrecht liep in de tweede helft vervolgens eenvoudig uit.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat het al tijden niet loopt bij NAC was op voorhand al duidelijk. Trainer Eric Hellemons zette Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini de afgelopen week buiten de selectie vanwege onprofessioneel gedrag en ook sportief is het op zijn minst pover wat de Bredanaars presteren. NAC was al acht duels zonder zege en voegde daar zaterdag de negende aan toe.
"Er is heel veel onrust op de club. Het is moeilijk om je daar niets van aan te trekken. Je krijgt alles mee en dat is niet goed voor onze groep", reageert NAC-speler Erik Falkenburg. "Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe we nu verder moeten."

Wachten op privacy instellingen...

De nederlaag tegen Utrecht had niet gehoeven. Utrecht-coach Rob Alflen zag bij zijn ploeg genoeg fout gaan, maar effectief was het wel. NAC opende het duel fel, maar het was Utrecht dat op voorsprong kwam. Via Mark van der Maarel kwam de bal voor de voeten van Ruud Boymans, die simpel de 0-1 binnenschoot.
Prachtige treffer SarpongHet doelpunt van Boymans kwam net voordat de harde kern van NAC het stadion betrad. De supporters wilden met een lege tribune duidelijk maken dat degradatie naar de Jupiler League wel erg dichtbij komt. Ze waren wel op tijd binnen om de fraaie 1-1 van Jeffrey Sarpong te zien. Hij schoot na 37 minuten de bal hard in de bovenhoek.
Edouard Duplan, terug na tien maanden blessureleed, schoot Utrecht nog voor rust simpel naar 2-1. Dat bleek de doodsteek voor NAC, dat de tweede helft niets meer klaarspeelde. Via Boymans, Rubio Rubin en Nacer Barazite liep Utrecht in de tweede helft weg. Dat na afloop alleen Uros Matic en Erik Falkenburg het NAC-publiek bedankten, was tekenend.
'Onbegrijpelijk'"We geven de goals te makkelijk weg. Dat is onbegrijpelijk", liet verdediger Kenny van der Weg na afloop weten. "Het gaat de verkeerde kant op en dat is geen goed teken. Maar we moeten blijven vechten voor de punten."

Wachten op privacy instellingen...

Protestactie De protestactie van de harde kern van NAC zorgde dus niet voor het gewenste effect. Supporters die op vak G staan, lieten de tribune tot de twaalfde minuut leeg. Fans wilden de spelers duidelijk maken dat hun geduld op is en dat de ploeg snel beter moet gaan presteren.
Op een spandoek in vak G stond de tekst: "Zo ziet een tribune eruit in de Jupiler League". Na de verliespartij verzamelden boze supporters zich bij de hoofdingang van het stadion.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.