Navigator Wouter Verbraak uit Eindhoven gered van rif tijdens Volvo Ocean Race

30 november 2014 om 08:17
nl
Navigator Wouter Verbraak uit Eindhoven en het Deense zeilteam van Vestas Wind, met wie hij samenwerkt, zijn gered. Het team was tijdens de tweede etappe in de zeilwedstrijd Volvo Ocean Race op een rif gevaren en zat daardoor een tijd vast op de boot.
Geschreven door

De teamleiding en de racedirectie lieten zaterdagnacht in een korte verklaring weten dat niemand gewond is geraakt. Ze reageren vooral opgelucht op de redding.
"Ik ben enorm opgelucht dat alle negen bemanningsleden nu ongeschonden in veiligheid zijn. Dat is altijd onze voornaamste prioriteit geweest vanaf het moment dat we hoorden over het aan de grond lopen van Team Vestas Wind", aldus directeur Knut Frostad van de Volvo Ocean in de verklaring.
"Tegelijkertijd ben ik bedroefd dat dit schipper Chris Nicholson en zijn team is overkomen. Het is catastrofaal voor hen, de race en alle betrokkenen. We blijven Chris en zijn team steunen met wat komen gaat."
Naar eiland gebrachtDe negen bemanningsleden, onder wie Verbraak, strandden met hun jacht in de Indische Oceaan op de Cargados Carajos-eilanden, ten noordoosten van Mauritius. Zij zijn naar een eiland gebracht waar onder andere een huis is.
De omvang van de schade aan de boot is voorlopig niet bekend. Team Vestas Wind kijkt nog met de organisatie van de Volvo Ocean Race wanneer de boot kan worden geborgen en de bemanningsleden van het eiland kunnen worden gehaald.
Abu DhabiDe Volvo Ocean Race is een bekende zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. Anderhalve week geleden vertrokken zeven deelnemers vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika richting Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.