Video

Berg puin over na grote brand Stadssporthal Tilburg: 'Pand zou gedemonteerd worden'

30 november 2014 om 10:16
nl
Een smeulende berg puin. Dat is er over van de Stadssporthal in Tilburg na een grote brand zaterdagavond. De brandweer blust zondag na en het bedrijf dat het gebouw zou slopen neemt extra beveiligingsmaatregelen.
Geschreven door

De Stadssporthal was niet meer in gebruik. Het pand stond al een tijd op de slooplijst om plaats te maken voor woningen. Maar dat het in één avond zo snel zou gaan, had bijna niemand verwacht.
Sloper Thijs van der Zanden kijkt dan ook beteuterd om zich heen. "Dit is niet hoe we het hadden gepland. We zouden het gebouw demonteren. De dakspanten waren al verkocht, maar nu is er niet veel meer van over."[Tweet:body:https://twitter.com/JosVerkuijlen/status/538962459873521664]
Geen schadelijke stoffenDe brand en de bijbehorende rook waren van heinde en verre te zien, onder meer vanaf de nabijgelegen A58. De brandweer mat geen stoffen in de rook die erg schadelijk zijn. Volgens Van der Zanden komt dat onder meer doordat het asbest anderhalve maand geleden al werd verwijderd.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=sztFFCqnmhc]
Het is voorlopig niet bekend hoe de brand ontstond. De politie vermoedt brandstichting en doet daar nog onderzoek naar. Van der Zanden: "Er zijn hier al verschillende mensen aangehouden. Iedere nacht waren er mensen in het gebouw om bijvoorbeeld koper weg te halen."
Extra maatregelenDe brandweer is zondag nog bezig met nablussen. In overleg zal er die dag nog niets op het terrein worden opgeruimd. Er zullen extra afzettingen komen om alles veilig te houden. Maandag praat Van der Zanden met de gemeente over wat er met het terrein gaat gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.