Video

'Het leek wel vuurwerk', buurtbewoners ruimen troep op na brand Stadssporthal Tilburg

30 november 2014 om 13:27 • Aangepast 21 november 2020 om 21:19
nl
Roetdeeltjes op de auto's, brokstukken in de tuinen... De brand die zaterdagavond de Stadssporthal in Tilburg in de as legde, bezorgt de buurtbewoners zondag handenvol werk. Alles moet schoongemaakt worden.
Profielfoto van
Geschreven door

De achtertuin van buurtbewoonster Margo ligt vol as en brokstukken van de brand. De glazen uitbouw van haar huis en de auto's in de buurt zijn bezaaid met roetdeeltjes. "Het was nogal een spektakel zaterdagavond", blikt ze terug. "In het begin leek het wel vuurwerk. De hemel was rood en oranje gekleurd. Het was een enorme vonkenregen. Die vonken gingen over het dak van ons huis heen."

Wachten op privacy instellingen...

Een dag later overziet ze wat de brand heeft aangericht rond haar huis. Niet alleen haar auto, ook de uitbouw van haar huis zit vol roetdeeltjes. "We willen zeker weten dat er niets beschadigd is. Gelukkig zit er geen asbest in het sloopmateriaal. Dan was het wel eng geworden."

Wachten op privacy instellingen...

'Alle Tilburgers wel eens binnen geweest'Buurtbewoner Joost had de brand zaterdagavond nog niet opgemerkt. "Ik had visite. Ik zag wel een oranje gloed toen ik iets uit de schuur ging halen, maar ik hoorde geen geluid van brandweerwagens en het stonk niet. Pas op teletekst zag ik dat er brand was."

Wachten op privacy instellingen...

Hij kent de sporthal goed. "Als kleine mannekes hebben we hier vroeger gevoetbald en gehockeyd. We hadden hier zaalvoetbaltoernooitjes en we hebben hier feestjes gehad. Hier gingen we een biertje drinken voordat we naar Willem II gingen. Vroeger werden hier ook rommelmarkten en evenementen gehouden. Het was een heel complex. Nu is er niet veel meer van over. Ik denk dat iedere Tilburger hier wel eens binnen is geweest. Nu moet het wijken voor nieuwbouw. Dat zal nu wel een stuk sneller gaan..."
Niet gevaarlijkDe resten van de brand zijn niet gevaarlijk, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Mensen kunnen de resten gewoon bij elkaar vegen en opruimen en roetdeeltjes van hun auto's spuiten. Wie de resten met de handen aanraakt, wordt aangeraden wel even de handen te wassen. Dan is er niks aan de hand.
De politie houdt er rekening mee dat de brand bij de Stadssporthal is aangestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.