Cabaretière Kiki Schippers viert prijzen op Camerettenfestival met champagneontbijt: 'Ben zo blij!'

30 november 2014 om 13:10
nl
Het gaat goed met Kiki Schippers uit Den Bosch. De cabaretière heeft zaterdagavond de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten in Rotterdam gewonnen.
Geschreven door

Schippers ging er vandoor met de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs van Cameretten in het Luxor Theater in Rotterdam. Dat is het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland. Volgens de jury wond Schippers met haar voorstelling de zaal meteen om haar vingers.
'Ben zó blij!'Met de winst behoort de Bossche definitief tot het bekende rijtje met Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts, die eerder Cameretten wonnen. En dat zijn bepaald niet de minsten.
De grappenmaakster is dan ook door het dolle heen. "Ben zó blij! Het is zeker laat geworden gisteren. Je móet dit vieren", vertelde ze zondagochtend tijdens haar champagneontbijt enthousiast op de radio.
Show over liefdesverdrietDe voorstelling Hard hoofd van Schippers ging over 'loslaten', zei ze cryptisch. Daarin komen volgens haar liedjes en verhalen over onder meer liefdesverdriet aan bod, zoals een liedje over Guus. Maar meer wil Schippers, helaas, nog niet zeggen. [YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=zJDQOG4ElqE]
De Bossche staat volgende week voor het eerst op de planken, in Papendrecht. Vanaf komend voorjaar volgen meer optredens in het land.
Oldenosborn wonOverigens was de show van Schippers niet de beste. Die eer ging naar het Oldenosborn, een duo dat bestaat uit de 30-jarige Lize van Olden en de 31-jarige Victoria Osborn. Volgens de jury waren die twee bijzonder goed op elkaar ingespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.