Video

Sinterklaasinzameling voor minima Helmond loopt als een trein: uitdelen cadeaus begonnen

30 november 2014 om 17:21 • Aangepast 21 november 2020 om 21:18
nl
De sinterklaasinzamelingsactie die Marcel Aarts, Joyce Kuijpers en Jean-Paul Kocken uit Helmond en Lieshout drie weken geleden begonnen, is een groot succes. Zo'n zeventig gezinnen worden maandag blij gemaakt met gratis af te halen speelgoed en kinderkleding. Om twaalf uur begon het uitdelen van de cadeaus.
Profielfoto van
Geschreven door

De actie begon met een oproep op Facebook. "Ik ben totaal verrast door het succes", glundert Aarts. Hij is gescheiden, heeft drie kinderen en zit in de schuldsanering. Zelf heeft hij ook niet veel geld te besteden.

Wachten op privacy instellingen...

Huis vol met speelgoedDaarom startte hij samen met Kuijpers de actie 'Lief voor minima's Helmond'. Op Facebook plaatsten ze een berichtje dat ze speelgoed en kleding zochten om uit te delen met Sinterklaas. Het aanbod bleek enorm. "Mijn hele huis tot en met de serre staat vol met spullen en dat is dan nog niet alles."
Bijna dagelijks rijdt Aarts met een geleend busje door de stad om gedoneerde spullen op te halen. "Veel tweedehands speelgoed en kleding maar er zitten ook best wat nieuwe dingen bij. Er heeft zelfs een bedrijf strooigoed en chocoladeletters gedoneerd", vertelt Aarts trots.
Maandag uitdeeldag in wijkhuisInmiddels zijn er buiten het weldoende duo tien vrijwilligers actief voor de actie. "Alle kleding is inmiddels gewassen en gestreken en het gebruikte speelgoed is ook helemaal gepoetst", legt Aarts uit. In wijkhuis De Kamenij worden de cadeaus maandagmiddag uitgereikt. "We hebben per kind zo'n acht dingen om mee te geven."
De actie is bedoeld voor Helmonders die het niet breed hebben. Inmiddels hebben zeventig gezinnen zich gemeld bij Aarts. "Via de mail hebben ze een inschrijfformulier gekregen. Daarin vertelt iedereen openhartig over hun financiële toestand en de gezinssituatie."
Niet bang voor misbruikDe Helmonder is niet bang dat er mensen misbruik maken van zijn gulle initiatief. "Het is allemaal gebaseerd op vertrouwen, ik denk niet dat er mensen zijn die hier van willen profiteren. En als die er wel zijn, hoop ik dat we ze eruit pikken tijdens het uitdelen."
'Lief voor minima's Helmond' is nu vooral gericht op Sinterklaas. "We hebben spullen voor kinderen van nul tot tien jaar oud", legt Aarts uit. "Maar hierna gaan we door voor de kerst. Zodat we ook oudere kinderen blij kunnen maken."
Het gulle initiatief is nog geen stichting. "Dat willen we wel graag worden, maar dat kost geld. We zijn aan het uitzoeken hoe we daar sponsoren voor kunnen vinden. Voor nu ligt de prioriteit even bij de sinterklaasactie van maandag."
Overigens was eenzelfde soort actie voor de asielzoekerskinderen in Breda ook een enorm succes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.