Video

Nederlandse skateboarders troeven Belgen af in strijd in de Tilburgse Hall of Fame

30 november 2014 om 21:09
nl
Ollies, backflips en een hoop valpartijen. Tientallen Belgische en Nederlandse skaters gingen afgelopen zondag tijdens de interland Nederland-België in het Ladybird skatepark Hall of Fame in Tilburg de strijd met elkaar aan. Zondagavond maakte de organisatie bekend dat Nederland de interland heeft gewonnen.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de organisatie ging het slechts om een paar punten verschil.
Ontstaan interlandHet idee voor de interland ontstond een aantal jaar geleden. Veel Belgische skaters wisten het skatepark in Tilburg altijd al te vinden en het leek de organisatoren leuk om de strijd eens met elkaar aan te gaan.
Tijdens de kwalificaties skaten een Belgische en Nederlandse deelnemer tegen elkaar en kijken de coaches welke jongens ze meenemen naar de finale. Daarin gaat uiteindelijk iedereen tegelijk skateboarden en moeten de jongens met verschillende tricks zoveel mogelijk punten verdienen. Het land met de meeste punten wint.
Belgen zijn ruwerBeide landen verschillen erg in stijl van skateboarden. "De Belgen zijn veel ruwer, de Nederlanders letten veel meer op hoe het eruit ziet en de Belgen gaan gewoon", vertelt de Belgische coach Ben Daeleman.
Nederlanders moeten het hebben van diversiteitVolgens de coach van de Nederlandse jongens moeten zij het vooral van de diversiteit hebben. "De Nederlanders skaten overal, heel het jaar door. Die kunnen alles", vertelt Mike van Anrooij. Hij schat de kansen van Nederland hoog in. "We hebben op dit moment de Nederlandse top hier skaten", vertelt hij. "Maar het wordt moeilijk want die Belgen zijn heel goed."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.