Philips ontwikkelt nieuwe operatietechnieken voor Amsterdams ziekenhuis voor bestrijden van kanker

30 november 2014 om 19:20
nl
Ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek en Philips breiden hun bestaande samenwerking uit. Het in kanker gespecialiseerde instituut in Amsterdam gaat samen met het van oorsprong Eindhovense elektronicaconcern nauwkeurigere operatietechnieken ontwikkelen. Dat maakten de partijen bekend.
Geschreven door

Het ziekenhuis krijgt een nieuwe operatiekamer die is uitgerust om onder meer beeldgestuurde precisiebehandelingen mogelijk te maken. Hier kan aan de hand van voorafgemaakte beelden een tumor beter worden verwijderd, terwijl meer gezond weefsel kan worden gespaard. Met de huidige operatietechnieken is dat niet altijd mogelijk.  
Gerichtere behandelingenVerder is Antoni van Leeuwenhoek een van de eerste ziekenhuizen die gebruik gaan maken van de Philips Vereos, een nieuw scanapparaat dat volgens de fabrikant bij een lage stralingsdosis beelden van hoge kwaliteit levert. Dat maakt betere diagnoses en gerichtere behandelingen mogelijk.
Philips en Antoni van Leeuwenhoek werken sinds 2011 samen aan betere technologie om kanker op te sporen en te bestrijden. De partijen werken onder meer al samen aan preciezere bestralingstechnieken, waardoor patiënten effectiever en met minder bijwerkingen kunnen worden behandeld.
Samenwerking MediqEerder werd duidelijk dat Philips gaat samenwerken met Medisch Service Nederland, onderdeel van medisch toeleverancier Mediq, voor de levering van echo-apparatuur aan huisartsenpraktijken.
Medisch Service Nederland levert apparatuur aan huisartsen, terwijl Philips zijn beeldvormingsapparatuur tot dusver vooral aan ziekenhuizen leverde. Door de samenwerking is het voor Philips makkelijker om die apparaten bij huisartsen te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.