Vuurwerk mag volop afgestoken worden in Brabant, alleen Oirschot heeft gedeeltelijk vuurwerkverbod

30 november 2014 om 20:45 • Aangepast 21 november 2020 om 21:18
nl
Van alle Brabantse gemeenten is Oirschot voorlopig de enige die rondom de jaarwisseling een gedeeltelijk vuurwerkverbod instelt. Dat blijkt uit een rondvraag van NU.nl onder 403 gemeenten. Er zijn wel enkele Brabantse gemeenten die nog niet hebben gereageerd.
Profielfoto van
Geschreven door

In 257 gemeenten, waaronder Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Helmond, wordt géén vuurwerkverbod afgekondigd. Op de kaart van NU.nl staat dat Oirschot een vuurwerkverbod heeft. Volgens een woordvoerder gaat het om een gedeeltelijk vuurwerkverbod op plekken waar stilte gewenst is, zoals bijvoorbeeld het bejaardentehuis. "Dat hebben we al jaren," vertelt een woordvoerder. "Voor ons is het niets nieuws."
Aangescherpte richtlijnenJerry Vermanen, datajournalist bij NU.nl, heeft op Twitter een lijst gepubliceerd van alle gemeentes. In een vuurwerkvrije zone is het strafbaar om vuurwerk af te steken. Het verbod geldt in de buurt van scholen, winkelcentra, verzorgingshuizen en plekken met dieren.
De gemeenten die geen vuurwerkverbod instellen, houden zich volgens NU.nl wel aan de regels die door het kabinet eerder dit jaar zijn aangescherpt. Zo mag er voortaan alleen vuurwerk afgestoken worden op Oudejaarsavond van zes uur 's avonds tot twee uur 's nachts.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.