Boerderij aan Lommelsedijk in Luyksgestel opnieuw getroffen door brand, maar geen brandstichting

1 december 2014 om 07:44 • Aangepast 21 november 2020 om 21:18
nl
In een boerderij aan de Lommelsedijk in Luyksgestel heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw brand gewoed. De nacht ervoor werd dezelfde boerderij en een stal al getroffen door brand. De brand van zondagnacht was minder hevig. Er was vooral veel rook. De politie heeft de branden onderzocht en gaat in beide gevallen niet uit van brandstichting.
Profielfoto van
Geschreven door

Omdat het dus niet om brandstichting gaat, wordt de exacte oorzaak van de brand niet verder door de politie onderzocht. De woordvoerder noemde het eerder 'wel heel opvallend' dat er twee keer in hetzelfde pand brand uitbreekt.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio gaat het in het geval van de tweede brand echt om een nieuwe brand 'in een ander deel van het woonhuis', zo laat ze maandagochtend weten.
'Iets belangrijks vergeten'Eigenaar van de boerderij is Kees van der Heijden. Hij verhuurt de woning sinds 1996 aan een bekende van hem. Hij heeft geen idee hoe de eerste brand heeft kunnen ontstaan. Dat er binnen 24 uur nog een keer brand is geweest, komt volgens hem door een fout in de communicatie.
Van der Heijden gelooft niet dat er brand is gesticht. Sowieso waren volgens hem bij de tweede keer de hulpdiensten iets belangrijks vergeten. ''Iemand is vergeten door te geven dat de energieleverancier de stroom hier af moest sluiten. Daardoor is er kortsluiting ontstaan en opnieuw brand uitgebroken.''

Wachten op privacy instellingen...

Snel onder controleDe brandweerkorpsen uit Bergeijk en Luyksgestel hadden de situatie zondagnacht snel onder controle. Korpsen uit Lommel en Valkenswaard werden wel opgeroepen, maar hun inzet was niet nodig.
Opvallend is dat de melding van de brand van zondagnacht op hetzelfde tijdstip kwam als de melding van de brand in de nacht van zaterdag op zondag. Die was om tien voor halfvijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.