Wrakstukken van MH17 naar luchtmachtbasis Gilze-Rijen

1 december 2014 om 10:36
nl
De wrakstukken van de MH17 komen volgende week naar Nederland. De wrakstukken worden naar luchtmachtbasis Gilze-Rijen gebracht. Daar zullen de resten van het vliegtuig worden onderzocht. Het eerste konvooi zal volgende week aankomen, maar op welke dag precies wordt nog niet bekendgemaakt.
Geschreven door

De wrakstukken van vlucht MH17 die in opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in het rampgebied zijn geborgen, zullen met vrachtwagens naar Nederland worden gebracht. Maandag is in Oekraïne begonnen met het overladen van de wrakstukken op vrachtwagens.
Eenmaal in Nederland worden de wrakstukken opgeslagen en onderzocht op de luchtmachtbasis Gilze Rijen. Hier zal ook de reconstructie van een deel van het vliegtuig plaatsvinden. Volgens de OVV is dit een ingewikkelde klus. Er is gekozen voor Gilze-Rijen vanwege de ruimte en de veiligheid.
Met vrachtwagens naar NederlandHet ministerie van Defensie heeft het transport van de wrakstukken voorbereid. Verspreid over de week zullen de vrachtwagens in verschillende konvooien richting Nederland vertrekken.
Voor het transport van de wrakstukken hebben logistiek specialisten van Defensie de verschillende mogelijkheden tegen elkaar afgewogen. Daaruit blijkt dat de wrakstukken op dit moment het meest efficiënt over de weg naar Nederland kunnen worden vervoerd.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal volgende week enige tijd voor aankomst bekend maken wanneer het eerste konvooi met vrachtwagens in Gilze Rijen wordt verwacht. De aankomst is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden.
Bij de vliegramp in het oosten van Oekraïne kwamen op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Onder hen waren vijftig Brabanders.
Vrijdag kwamen voor de zevende keer resten van slachtoffers van de vliegramp aan op vliegbasis Eindhoven, waarna de zes kisten met lijkwagens naar Hilversum werden gebracht. Experts identificeren de slachtoffers daar in de Korporaal van Oudheusdenkazerne.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.