Geen gesprek met inwoners Veen over jaarwisseling: 'Stoken mag niet'

1 december 2014 om 10:56
nl
Burgemeester Fons Naterop van Wijk en Aalburg gaat niet meer in gesprek met de inwoners van Veen over de oud- en nieuwviering in het dorp. "Al afwegende met een aantal mensen is besloten om dat niet te doen", zo zegt een woordvoerder.
Geschreven door

Onder 'een aantal mensen' zitten in ieder geval de politie en justitie. Inhoudelijk wil de gemeente over de afwegingen niets zeggen.
Feest op de kruising Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in oktober zei Naterop juist wel te willen praten met bewoners over de inhoud van het feest. Geen gesprek betekent dat de regels zoals die er de afgelopen jaren waren, ook aankomende jaarwisseling gelden. "Er komt een feest op de kruising en er mag niet worden gestookt", aldus de woordvoerder.
De gemeente komt niet actief met een bericht naar buiten om de bewoners te informeren over de bijeenkomst die niet doorgaat. Volgens de gemeente hoeft dat niet, omdat er nog niets vast lag. Praten met bewoners was 'een mogelijkheid' en geen harde afspraak. "Een niet gemaakte afspraak hoef je niet af te zeggen. We laten het hierbij."
Afgelopen jaar liep het behoorlijk uit de hand in Veen toen bijna honderd mensen werden opgepakt. Op de Grotestraat werd een auto in brand gestoken waarna de situatie uit de hand liep. Zo werd de politie bekogeld met flessen en vuurwerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.