Forse schade Interpolis Tennisclub na brand Stadssporthal Tilburg: '36 Jaar vrijwilligerswerk weg'

1 december 2014 om 15:07 • Aangepast 21 november 2020 om 21:17
nl
As en brokstukken liggen verspreid over de tennisbanen, in het hekwerk zijn gaten geknipt door de brandweer en een deel van de gevel is zwartgeblakerd. Voorzitter Cees van Loon van Interpolis Tennisclub kijkt maandag met lede ogen toe hoe de grote brand bij de Stadssporthal in Tilburg ook zijn grote passie verwoestte.
Profielfoto van
Geschreven door

Zaterdagavond brak in de sporthal naast de tennisvereniging brand uit.
De totale schadepost voor Interpolis Tennisclub schat Van Loon op zo'n 20.000 euro. ''Straks komen experts kijken of onze gevel nog stabiel is. Die was met balken verbonden aan de sporthal. Als die gevel gesloopt moet worden, dan loopt het schadebedrag nog verder op.''
Pech én gelukDe voorzitter én oprichter van de club baalt aan de ene kant flink van de brand. ''In een klap is 36 jaar vrijwilligerswerk weg en dat doet pijn.'' De tennisaccommodatie stond, net als de sporthal, al op de nominatie om gesloopt te worden. De vereniging mocht van de gemeente tot eind volgend jaar op deze locatie blijven. Daarna kon de club verhuizen naar het terrein achter atletiekvereniging Attila.
De vereniging hoopt nu op een klein geluk bij een ongeluk. ''Hopelijk wil de gemeente meewerken aan een versnelde oplossing. Dan kunnen we in april het nieuwe tennisseizoen op de nieuwe locatie beginnen, want ik vind het zonde om onze accommodatie voor 20.000 euro te laten repareren voor slechts één seizoen. Dat is toch van de zotten?'' De vereniging is daarvoor in gesprek met de gemeente.
Smeulende restenOp de plek waar de sporthal stond, hing maandag een misselijkmakende stank van onder meer verbrand rubber. Tussen de hoopjes puin komen nog steeds rookpluimen naar boven.
Zaterdagavond brak de brand bij de Stadssporthal uit. Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak geweest. Van de sporthal bleef bijna niets meer over.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.