Elf bezwaren tegen Skaeve Huse in Eindhoven

1 december 2014 om 12:28
nl
Tegen de bouw van Skaeve Huse op bedrijventerrein De Croy in Eindhoven zijn elf bezwaarschriften binnengekomen. De meeste daarvan komen van bedrijven in de omgeving.
Geschreven door

Eerder was er sprake van grote onvrede bij tientallen buurtbewoners over de komst van het tuigdorp.
Skaeve Huse zijn eenvoudige woningen op een afgeschermd terrein, bedoeld voor mensen die herhaaldelijk overlast veroorzaakten in gewone woonwijken. Onder meer in Tilburg loopt el enkele jaren zo'n project, dat oorspronkelijk uit Denemarken komt.
Het plan is om in het najaar van 2015 te beginnen met de bouw op het Eindhovens industrieterrein.
Vooral bedrijven niet blij Twee buurtbewoners van de toekomstige locatie hebben bezwaar aangetekend, net als de eigenaar van een appartement in die buurt, die zelf niet in Eindhoven woont.
Zeven van de elf bezwaarmakers tegen de Skaeve Huse op De Croy zijn nabijgelegen bedrijven. Ook het Ondernemerscontact De Hurk heeft namens alle bedrijven bezwaar aangetekend.
Vacansoleil had al eerder aangekondigd zich juridisch te verzetten tegen de Skaeve Huse en niet mee te doen aan de inspraakprocedure.
In de gemeenteraadDe elf bezwaren op het gewijzigde bestemmingsplan worden nu op getoetst op de regels en verwerkt in het voorstel dat in januari door de gemeenteraad behandeld wordt.
Ook als de raad akkoord gaat, is er nog beroep mogelijk bij de Raad van State.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.