Video

Heijmans gaat verplaatsbare eenpersoonswoningen bouwen

1 december 2014 om 13:08
nl
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen presenteert donderdag in Amsterdam haar eerste verplaatsbare eenpersoonswoning. Met deze 'Heijmans One' speelt het bedrijf in op de toenemende vraag naar goedkopere tijdelijke huurhuizen voor één persoon. Het bedrijf zou ook plannen hebben om in Den Bosch dergelijke huisjes te gaan plaatsen.
Geschreven door

Het huisje is voorzien van een keuken, een badkamer, een woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras.
Net nietHeijmans richt zich met de One op de 'Net-Niet generatie'. Dit zijn volgens het bedrijf goed opgeleiden, 'tussen de 25 en 35 jaar, eerste baan, alleenstaand, de wereld aan hun voeten'. Ze groeien flink in aantal: in 2050 zijn er volgens Heijmans zo'n 700.000 en zij willen vooral in grote steden wonen.
De Heijmans One is een prefab huurhuis en kost rond de 700 euro per maand. Ze worden in één dag geplaatst en moeten vooral komen op braakliggende terreinen aan de rand van de binnenstad. Heijmans noemt dat zelf 'pauzelandschappen'. Als er een andere bestemming op dat terrein komt, dan worden de huisjes verplaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.