Poederbrief Tilburg blijkt reclamefolder: 'Niet echt handig om zoiets te versturen'

1 december 2014 om 15:44 • Aangepast 21 november 2020 om 21:17
nl
De poederbrief die maandagochtend aan de Spoorlaan in Tilburg is bezorgd, blijkt reclame te zijn. Dat meldt de politie. "Niet echt handig om zoiets in deze tijd te versturen. We gaan het bedrijf dat de brief verstuurde daar nog op aanspreken", zo zegt de politiewoordvoerder.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie wil niet kwijt welk bedrijf de brief verstuurde. Mensen die de brief aannamen, vertrouwden het niet omdat er iets korrelachtigs in leek te zitten. Daarom alarmeerden ze de politie.
Dat was rond elf uur bij het voormalige VGZ-gebouw aan de Spoorlaan. De gemeente huurt een deel van het pand.
'Er zat een begeleidend briefje bij'Specialisten van de brandweer onderzochten de brief."Eerst zijn metingen gedaan en daarna is de brief geopend", aldus de politiewoordvoerder. Het waren korreltjes, maar van welk materiaal wil de politie niet kwijt. "Er zat een begeleidend briefje bij. Het ging om reclame."
De politie hoopt dat het bedrijf niet heel veel soortgelijke brieven heeft verstuurd. "Ook daarom nemen we contact op met het bedrijf."
Geen paniekVolgens omstanders was er maandagochtend geen paniek en verliep alles heel rustig. Het gebouw is niet ontruimd geweest.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.