Steven en Dennis redden man uit het water in Breda: 'Ik kon de man net met een hand vasthouden' - Omroep Brabant

Steven en Dennis redden man uit het water in Breda: 'Ik kon de man net met een hand vasthouden'

1 december 2014 om 13:46
nl
Steven Loyens en Dennis Verhoeven zijn de nieuwe helden van Breda. Zij fietsten vrijdagnacht van de stad naar de wijk Haagse Beemden. Zij zagen een 47-jarige man rond één uur 's nachts in het water bij de Markkade en twijfelden geen moment. Terwijl Dennis de hulpdiensten belde, hield Steven op een steiger de man vast.
Geschreven door

"Dennis en ik hadden een biertje gedaan in de stad en fietsten wat eerder dan gepland naar huis", zegt Steven. "We hoorden iemand om hulp roepen en schoten de man gelijk te hulp. Ik ging plat op m'n buik liggen om de man vast te kunnen houden. Ik zag meteen dat hij gewond was."
De brandweer heeft de man vervolgens uit het water gehaald. Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. "Hij heeft zijn leven te danken aan Steven en Dennis", zegt een woordvoerder van de politie.
Politie heeft man nog niet gesprokenUit onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk om een ongeluk gaat waar niemand anders bij betrokken was. "Maar we houden een slag om de arm, omdat we de man nog niet hebben gesproken", zegt de woordvoerder. De politie hoopt de man vandaag te kunnen spreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.