Alweer flinke ontslagronde bij Savant Helmond: 73 werknemers worden de laan uitgestuurd

1 december 2014 om 14:03 • Aangepast 24 april 2020 om 20:39
nl
Zorgverlener Savant uit Helmond gaat opnieuw snijden in het personeelsbestand. Per 1 mei volgend jaar worden 73 werknemers de laan uitgestuurd. Dat laat een woordvoerder maandag aan Omroep Brabant weten. Vorige week werden al 82 tijdelijke contracten niet meer verlengd vanwege de landelijke bezuiniging.
Geschreven door

Het gaat volgens de woordvoerder om hulpverleners die mensen met ‘laagcomplexe’ aandoeningen thuis verzorgen.
'Een enorme klap'Bestuurder Jan Joris Heling betreurt het verlies van zoveel arbeidsplaatsen. "Dit is voor onze mensen en organisatie een grote aderlating. Voor de mensen die het betreft is het een enorme klap", aldus Heling.
Eerder dit jaar werd de ontslagronde bij Savant aangekondigd. Savant legt uit dat de ontslagronde het gevolg is van de nieuwe manier waarop langdurige zorg bekostigd wordt. Vanaf 1 januari zijn zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de financiering. Voorheen werd alles betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).
Bezuiniging juniDe bezuiniging heeft tot gevolg dat de zorg 'een stuk minder' wordt in de regio. "De overheid heeft deze keuze nou eenmaal gemaakt. Het is nu aan de vakbonden om de ontslagen mensen aan het werk te houden en ze elders onder te brengen”, vertelde Michel van Erp van vakbond NU'91 toen aan Omroep Brabant.
Welke gevolgen deze ontslagronde voor de regio Helmond heeft, is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.