Directeur ID Logistics in Tilburg: 'Paniek- of stressreactie zorgde mogelijk voor onwelwording'

1 december 2014 om 15:15
nl
Een paniek- of stressreactie zorgde er mogelijk voor dat twintig medewerkers van ID Logistics in Tilburg zich vrijdag onwel voelden. Dat zegt de directeur van het bedrijf. Vrijdag raakten verspreid over de dag zo'n twintig mensen onwel. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis.
Geschreven door

De brandweer onderzocht het pand, maar kon geen oorzaak vinden. Volgens directeur Philippe van Cauwenbergh voelde een van de slachtoffers zich niet goed, omdat de medewerker te weinig had gegeten. Bij de andere medewerkers kon geen vergiftiging worden vastgesteld.
'Stressreactie mogelijke oorzaak'De directeur denkt daarom dat een stress- of paniekreactie ervoor zorgde dat de overige medewerkers zich niet lekker voelden. "Het kan bijna niet anders. Er is in het ziekenhuis niets gebleken van een vergiftiging. Daarbij heeft een ander deel van het personeel dat op dezelfde afdeling werkte, nergens last van gehad."
De symptomen waar de medewerkers vrijdag last van hadden, zijn vergelijkbaar met klachten die mensen hebben die vergiftigd zijn door koolmonoxide. Maar uit metingen is daar niets van gebleken. Zo werd volgens de directeur gezocht naar verschillende stoffen, waaronder koolmonoxide, koolstofdioxide en giftige gassen om ongedierte te bestrijden. Er werd geen enkele stof aangetroffen.
Werk weer hervatBij het bedrijf is het werk weer hervat en zijn sinds vrijdag geen incidenten meer geweest. Wel wordt er dagelijks gemeten naar gevaarlijke stoffen. De resultaten daarvan gaan naar de brandweer.
Medewerkers krijgen van het bedrijf de mogelijkheid om twee weken ziekteverlof op te nemen om bij te komen van de gebeurtenissen van vrijdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.