Fraude met neptweelingen: Johan V. uit Tilburg moet 4,5 jaar de cel in

1 december 2014 om 15:35 • Aangepast 21 november 2020 om 21:17
nl
De 35-jarige Johan V. uit Tilburg heeft 4,5 jaar celstraf gekregen voor fraude met kinderopvangtoeslagen en zogeheten sealbags. Volgens de rechtbank in Almelo gaf V. leiding aan een criminele organisatie.
Profielfoto van
Geschreven door

Die streek van 2008 tot 2013 2,2 miljoen euro op, waarvan 1,4 miljoen met een ingewikkelde constructie met geldstortingen met sealbags, speciale tasjes.
Geboorte tweelingenDe Tilburger had voor de toeslagenfraude Oost-Europese prostituees zover gekregen aangifte te doen van de geboorte van tweelingen die helemaal niet bestonden.
Zij deden aangifte in onder meer Tilburg, Breda, Den Bosch, Arnhem en Hengelo. Dit leverde ongeveer 800.000 euro op. Ook werden op naam van de vrouwen nepbedrijven opgericht.
Drie jaar cel voor broerIn de zaak stonden vijftien mensen terecht, onder wie V's vrouw, zijn broer Stefan en ouders. Broer Stefan krijgt drie jaar celstraf. Hij wordt gezien als de rechterhand van Johan. De twee broers moeten verder de banken 1,4 miljoen euro terugbetalen.
Tegen Johan V. was vier jaar cel geëist. De rechter gaf een hogere straf onder meer omdat hij de bedenker was van de fraude, de feiten een lange tijd werden gepleegd en omdat hij geraffineerd te werk ging.
Criminele familieDe Fiscale inlichingen- en opsporingsdienst (FIOD) pakte begin maart vier familieleden op die aan het hoofd van de bende zouden staan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.