Wie drinkt er alle jaren: Sinterklaas laveloos na avondje wild geraas in Roosendaal

1 december 2014 om 18:09
nl
Sinterklaas is ook weleens toe aan een verzetje. Een lange zeereis, al die huisbezoekjes en ritjes op daken, gaan de bisschop niet in de koude tabberd zitten. Zaterdagavond bezocht hij met zijn pieten een feesttent op de Markt in Roosendaal. En tijdens dat heerlijk avondje werd er flink met alcohol gestrooid. Agenten vonden de Goedheiligman in de nachtelijk uurtjes uitgeraasd in de goot.
Geschreven door

De Sint, we gaan er even vanuit dat het om een hulp van de echte gaat, stond al vroeg op de avond mee te deinen op de muziek van Sharon Doorson en 2 Brothers on the 4th Floor. Deze artiesten gaven een optreden tijdens het festival Roosendaal Leeft.
Sint had het erg gezelligVolgens feestgangers, die anoniem willen blijven (omdat ze bang zijn anders niets meer in hun schoen te krijgen), had Sinterklaas het 'heel erg gezellig'. Een woordvoerder van de politie kan dat bevestigen: "Agenten in het uitgaanscentrum bekommerden zich aan het begin van de avond al over 'het welzijn' van de vriendelijke Sint."
De overmatige bezorgdheid van de agenten was overigens geen surprise. Het wild geraas zorgde ervoor dat de Sint al snel de maan dubbel door de bomen zag schijnen. Als een slippertje op het dak ging de goedheiligman aan het eind van de avond gestrekt. "Laveloos en in de steek gelaten door zijn Pieten", vertelt de woordvoerder desgevraagd. Sint had zijn mijter inmiddels niet meer op. Daar waren andere stappers mee aan de haal gegaan. Een foto van de dronken Sint kwam terecht op Dumpert.nl.
Rijden zat er niet meer inDokterpiet hoefde er gelukkig niet bij te komen en de kindervriend werd ook niet in de zak meegenomen. "Hij was niet vervelend. Agenten hebben de Goedheiligman op weg naar huis geholpen", aldus de politie. Overigens zonder zijn trouwe viervoeter Amerigo. Maar goed, rijden zat er toch niet meer in.  
Vrijdag, tijdens Pakjesavond, kan Pinterklaas dus gewoon weer aan de bak. En daarmee bedoelen we dit keer géén bak bier.
'Wie zat is krijgt lekkers'Kinderen en goedgelovige volwassenen: Laat die ouderwetse Sinterklaasliedjes voortaan maar weg, want vanaf nu is het 'Sinterklaasje kom maar binnen met je kater', 'Wie drinkt er alle jaren' en 'Sinterklaasje consumptiebonnen bonnen bonnen'.
(Sinterklaas was maandag nog steeds niet bereikbaar voor commentaar.)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.