Fotoboek 'Zigge Zagge Zigge Zagge' geeft mooi beeld van volksclub NAC Breda

1 december 2014 om 17:26
nl
Het 'Avondje NAC' is in grote delen van het land al vele jaren bekend. Een thuiswedstrijd van NAC in Breda kan heel gezellig zijn óf heel onrustig eindigen. Dat hangt natuurlijk sterk van het resultaat af. Maar de NAC-supporters roeren zich altijd wel. Dat weet ook Richard Sommen. Zelf NAC-supporter en samensteller van het fotoboek 'Zigge Zagge Zigge Zagge' over NAC-supporters door de jaren heen.
Geschreven door

Het boek is afgelopen weekend gepresenteerd. "We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Maar de foto's zeggen dan ook zo veel", vertelt Sommen.
'Altijd reuring'Volgens de maker van het boek is NAC Breda een echte volksclub. "Daarom is er altijd reuring". De club heeft veel aanhang. Niet alleen in Breda maar ook in de wijde omgeving van de stad: "Iedereen komt er. Van de hoogleraar tot de buschauffeur. En alles wat daar tussen in zit".
"De NAC-supporters waren vroeger zo'n beetje de eerste supporters die ook mee naar uitwedstrijden gingen. Daardoor was er altijd wel avontuur", vertelt Sommen.
Liefde voor NACHij ging op verschillende plaatsen op zoek naar foto's, die illustratief zijn voor datgene dat NAC Breda bij de eigen aanhang teweeg brengt. "De liefde voor NAC laat zich in allerlei vormen zien. Bijvoorbeeld bij de inrichting van een huis waar iemand een paar honderd sjaals van de club heeft hangen. Of als er een tattoo van de club gezet moet worden, laten ze meteen heel de rug vol zetten."
"Ik ken ook voorbeelden van supporters die het NAC-logo op hun grafsteen heb laten zetten. Of mensen die de initialen N.A.C. op geboortekaartjes lieten zetten. Het is een prachtig boek geworden. Met veel foto's van vooral mensen. Natuurlijk in het stadion, bij de club, maar ook op andere plaatsen die voor NAC en Breda belangrijk zijn. Want NAC-supporters zijn niet alleen tijdens de wedstrijden met de club bezig. NAC blijkt vaak met het leven vervlochten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.